Кадър: Нова ТвЗапочнаха много неща да се променят в двустранните

...
Кадър: Нова ТвЗапочнаха много неща да се променят в двустранните
Коментари Харесай

Журналист: Геополитиката на Балканите се променя

Кадър: Нова Тв

" Започнаха доста неща да се трансформират в двустранните връзки сред София и Скопие. Променя се и геополитиката на Балканите. Търсят се нови парадигми, през които да се случват икономическите процеси. След подписването на контракта сред двете страни, се е трансформирал и комерсиалният стокооборот ". Това сподели в ефира на " Плюс-Минус. Коментарът след новините " журналистът в Bloomberg - България - Николай Кръстев за подписания контракт сред България и Македония.

Кръстев изясни, че от страна на македонците се вижда позитивно отношение към страната ни. " В Северна Македония думата " българско " към този момент не е мръсна дума. Виждаме към този момент едно ляво всъщност държавно управление в Северна Македония да води естествен разговор с дясно центристко държавно управление в България ", сподели още журналистът.

По думите му в Скопие има воля да се вземат решение проблемите, като този със самоличността на Гоце Делчев. " Зоран Заев сподели, че ще намерим компромис. Дали тази воля е декоративна? За нас е значимо да виждаме едно умерено отношение към българския бизнес, който инвестира в Северна Македония ", съобщи Кръстев.

Той напомни, че президентът Стево Пендаровски беше подсилен от Социалдемократическия съюз и добави:  " В Социалдемократическия съюз не всички разсъждават като Зоран Заев за нормализиране на пълноправни връзки с Република България ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР