Кадър: КСТВДържави започват обезпокоително да се обединяват срещу други. Върховният

...
Кадър: КСТВДържави започват обезпокоително да се обединяват срещу други. Върховният
Коментари Харесай

Ким Чен Ун иска обединение с Китай срещу САЩ

Кадър: КСТВ

Държави стартират тревожно да се сплотяват против други. Върховният водач на Северна Корея Ким Чен Ун търси доближаване със прилежащ Китай против общи врагове като Съединени американски щати. " Синхуа " заяви в понеделник, че китайският президент Си Цзинпин и Ким са разговаряли за резултатите от 8-ия конгрес на партията на Корейската работническа партия през януари, скорошния завой на Пхенян към Вашингтон и Сеул и предизвикването ковид, написа.

Ким се е срещал с китайския президент повече от всеки различен международен водач. Отношенията сред двете страни датират от 1949 година.

Припомняме, че Съединени американски щати глобиха в понеделник двама високопоставени членове на китайското държавно управление за " съществени нарушавания на правата на индивида против етническите малцинства " в Синдзян.

" Китайските управляващи ще продължат да се сблъскват с последици, до момента в който се случват зверства в Синдзян. Министерството на финансите се ангажира да предизвиква отговорността за нарушаванията на човешките права на китайското държавно управление, в това число случайно задържане и изтезания, против уйгури и други етнически малцинства ", разяснява Андреа Гаки.

Министерството на финансите съобщи, че глобите " допълват " сходни наказания, подхванати от Европейски Съюз, Обединеното кралство и Канада. Малко по-късно Китай наложи наказания на Европейски Съюз, като измежду глобените е и българският евродепутат Илхан Кючюк.

По-късно стана ясно, че и Китай постанова наказания в отговор на тези дейности.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи в четвъртък, че Вашингтон е зает с денуклеаризацията на Северна Корея, както и с " намаляването на по-широката опасност ", която Пхенян съставлява за Съединени американски щати и техните съдружници.

По време на визитата си в Южна Корея той добави, че Съединени американски щати имат за цел да " подобрят живота на всички корейци, в това число хората от Северна Корея, които не престават да страдат от необятно публикувани и систематични злоупотреби в ръцете на репресивното държавно управление ".

По думите му Пекин има " голямо въздействие " над Северна Корея, добавяйки, че " бих се надявал, че каквото и да се случи отсега нататък, Китай ще употребява дейно това въздействие ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР