Кадър: Канал 3Категорично отхвърляме завишените изисквания, защото въгледобивът означава запазване

...
Кадър: Канал 3Категорично отхвърляме завишените изисквания, защото въгледобивът означава запазване
Коментари Харесай

Радев в Катовице: Европа да ни помогне като не пречи за руския газ, както в миналото

Кадър: " Канал 3 "

Категорично отхвърляме повишените условия, тъй като въгледобивът значи опазване на работни места, само че и подсигурява сигурност. Това съобщи президентът Румен Радев, който е в Катовице на Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP24). Участието на българския държавен глава в световния конгрес е по покана на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Полша Анджей Дуда, оповестява " Канал 3 ".

 
" Аз съм тук, с цел да не отстъпвам нашия народен интерес. България би трябвало да е доста по-активна и да употребява всички европейски стратегии и иновационни фондове за преструктуриране на въгледобива ", посочи президентът. 
 
" Но би трябвало да имаме сигурна и предсказуема сила. Европа може доста да ни помогне, в случай че не основава спънки, както в предишното, за доставка на съветски газ в Европа.
Да вземем Турски поток, само че и директна доставка към България и към Европейски Съюз - Български поток, който да подсигурява сигурността на доставките в Европа ", продължи Радев.
 
Той уточни, че към този момент България я няма в тези стратегии. " В тези стратегии са страни като Германия, Полша,  Гърция, Чехия, Унгария, и ние би трябвало да мислим за нашето бъдеще. Очаквам по-активната позиция на нашето държавно управление ", добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР