кадър и видео: Нова твДруго нещо, което направило впечатление на

...
кадър и видео: Нова твДруго нещо, което направило впечатление на
Коментари Харесай

Новият шеф на Александровска болница: Тече одит, излизат някои доста фрапантни неща

кадър и видео: Нова тв

Друго нещо, което направило усещане на новото управление, е по какъв начин единствено в границите на половин година просрочените обвързване на болничното заведение са нарастнали с над 20 млн. лв., за което също е назначена инспекция.

В момента тече одит, само че излизат някои много фрапантни неща. Назначавани са хора със странни хонорари, без някои от тях въобще да са осъществявали някаква активност. Има един човек, да вземем за пример, който работи и като водач, и като пощальон на половин работен ден, а взима заплата, която е по-висока от началника на превоза, който пък е на цялостно работно време. Това разкри в утринния блок на Нова телевизия новият изпълнителен шеф на Александровска болница доктор Атанас Атанасов.

Той уточни, че новото управление на лечебното заведение е срещнало сериозен безпорядък в работните процеси, в това число при имунизациите против COVID-19 и издаването на имунизационни документи. Според доктор Атанасов отговорност би трябвало да се търси от предходните изпълнителни шефове.



Не сме открили рекордни заплати, само че има известни несъответствия във връзка с брутните хонорари. Има разлики в заплатите от порядъка на 7-8 пъти. Такава сериозна разлика е притеснителна, заради което ще проверим дали е обоснована сходна разлика, добави още той.

Болницата е в сериозно финансово положение, само че ще намерим някакво решение. Първо ще прекратим всички неизгодни контракти, да предоговорим други, ще разработим цялостна стратегия, в която да заложим нарастване на приходите, ще обвържем възнагражденията на личния състав с съответния принос на всеки работещ. В момента създаваме и капиталова стратегия, в която залагаме вложения с оптималната възвръщамеост и периоди за осъществяването им, изясни проектът за спасението на лечебното заведение доктор Атанасов.

В умозаключение той предизвести, че до банкрут на болничното заведение може да се случи, в случай че не бъдат подхванати никакви ограничения.

Аз съм сигурен, че няма да се стигне до такава степен. Най-голямото благосъстояние на тази болница са хората, които работят в нея, сподели на финала началникът на Александровска болница.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР