Кадър и видео Нова Тв, bvox7.comПетел продължава да следи какви

...
Кадър и видео Нова Тв, bvox7.comПетел продължава да следи какви
Коментари Харесай

Властта реши: Отстрелваме мечката от Белица, само ако има второ нападение

Кадър и видео Нова Тв, bvox7.com

" Петел " продължава да следи какви са реакциите на институциите, откакто мечка атакува жена в Белица. Днес има вест по случая. Ще отстрелят мечката от Белица, единствено в случай че има второ нахлуване. Това разгласи на брифинг Филип Ковашки - заместник изпълнителен шеф на Агенцията по горите.

„ Разрешителното е планувано в законова процедура, която би трябвало да бъде изпълнена, без значение от волята на обществото. Тази процедура е планувана в Наредба 8 и е изцяло законосъобразна. Друг е въпросът дали това позволение ще бъде употребено за обстрелване на тази мечка или която и да е мечка. Към момента това не се планува. Чрез издаването на тази заповед се цели да има законово съображение при положение на потребност. Тоест,ако има второ нахлуване, втори случай на експанзия от животно. Сами разбирате, че няма по какъв начин да оставим хората, които вървят там за гъби, беззащитни ”, съобщи той.

Мечката няма да бъде отстреляна, в случай че се реалокира и на друго място. Например високо в планината. По-рано през днешния ден кметът на Белица също увери, че се прави всичко допустимо животът на мечката да бъде избавен. Всички се надяват, че тя е избягала. През миналите четири дни животното не е видяно в региона на парка за танцуващи мечки, където се случи случаят.

„ Инцидентът се случи на 100 метра от парка. Сами разбирате какъв е потокът от туристи. Не можем да позволим толкоз близо да населява животно, изключително нападателно ”, счита Ковашки, написа nova.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР