Кадър и видео България Он ЕърПореден протест в България. Този път

...
Кадър и видео България Он ЕърПореден протест в България. Този път
Коментари Харесай

Пчелари излязоха на протест, настояха пръскането с пестициди да се забрани

Кадър и видео " България Он Еър "

Пореден митинг в България. Този път се разпалиха пчеларите и насочиха ясни претенции към държавното управление. Пчелари излязоха на митинг пред земеделското министерство. Според тях липсва връзка сред производителите на мед и държавната администрация. 

Протестиращите настояха пръскането с пестициди да бъде неразрешено или регламентирано единствено в тъмната част на денонощието, когато пчелите са неподвижен, с цел да се избегне отравянето им.

" Смъртността на пчелните фамилии е над 70% досега и това се дължи единствено и само на пестицидите, които пръскат земеделците. Аз съм регистриран със 150 пчелни кошера сега имам 40 живи и не знам какъв брой ще останат до април месец, доста огромна загуба, пчелар съм от 22 години – такова нещо за първи път се случва ", разяснява Петър Петров. 

Затова пчеларите са събраха на митинг пред Министерството на земеделието с претенции пръскането на земеделските земи да се прави единствено по мрачно, упорстват и за изcлeдвaнe нa виcoкaтa cмъртнocт при пчeлитe. Протестиращите желаеха cпeшни мeрки, пoмoщ и обезщетения за починалите пчелни фамилии. 

Според пчеларите, в случай че темпът на смъртност при пчелите се резервира, има заплаха дивите опрашители да изчезнат изцяло. 

" Ние приказваме освен за загубите на нашите домашни любимци, по този начин да го кажем, а загубите за околната среда, които не могат да се изчислят напълно – с дневните пръскания ние унищожаваме нашата природа ", съобщи ръководителят на софийското пчеларско сдружение Григор Атанасов.

Пчеларите настояха за среща с министъра на земеделието Десислава Танева, само че се оказа, че тя е в отпуск. И се заканиха, че в случай че не бъдат чути и този път, ще излязат на всеобщ митинг. 

Ако екосистемата не се опрашва, Европейският съюз ще губи по 152 милиарда евро на година, пресмятат специалисти, написа bgonair.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР