Кадър: Гугъл МапсЮжна Корея оказва натиск на Иран да освободи

...
Кадър: Гугъл МапсЮжна Корея оказва натиск на Иран да освободи
Коментари Харесай

Южна Корея оказва натиск на Иран да освободи танкер, прати разрушител в Ормузкия проток

Кадър: Google Мапс

Южна Корея оказва напън на Иран да освободи арестуван през вчерашния ден танкер. Силите на азиатската страна пратиха унищожител в Ормузкия пролив.

В понеделник Революционната армия на Иран заяви, че са задържали южнокорейския танкер Hankuk Chemi и 20-членния му екипаж поради " замърсяване на Персийския залив с химикали ". Танкерът е арестуван на пристанището в иранския град Бандар Абас.

Разрушителят Choi Young дойде в стратегически значимия район във вторник, до момента в който южнокорейски представители търсят дипломатическо решение. На бойния транспортен съд има особено звено за битка с пиратството.

Южнокорейските управляващи увериха, че не възнамеряват осъществяване на военна интервенция за освобождение на екипажа от петима южнокорейци, 11 жители на Мианмар, двама жители на Индонезия и двама на Виетнам, осведоми " Йонхап ".

" Разрушителят организира задачи за гарантиране сигурността на нашите жители ", разяснява представител на външното министерство на Република Корея.

Източник съобщи пред " Йонхап ", че въпросът би трябвало да бъде позволен с дипломация и акцентира, че специфичното звено се е съсредоточило върху закрилата на южнокорейците, които употребяват водите в района след задържането на кораба.

Собственикът на танкера Hankuk Chemi разяснява, че бойци от Революционната армия на Иран са щурмували кораба и са го принудили да промени курса към Иран. Това е в несъгласие с изказванията на иранските управляващи, че корабът е бил спрян поради замърсяване на водите в Персийския залив и Ормузкия пролив.

По непотвърдена информация Иран желае да се размразят 7 милиарда $ средства.

Според Революционната армия танкерът придвижва 7200 тона етанол.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР