Кадър: Фейсбук/NetzfrauenТурският президент Реджеп Ердоган обърка протокола и остави председателят

...
Кадър: Фейсбук/NetzfrauenТурският президент Реджеп Ердоган обърка протокола и остави председателят
Коментари Харесай

Ердоган обърка протокола и остави Фон дер Лайен без стол

Кадър: Фейсбук/Netzfrauen

Турският президент Реджеп Ердоган обърка протокола и остави ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен без стол по време на срещата им в Анкара. Там бе и  ръководителят на Евросъвета Шарл Мишел.

На мястото на срещата бяха планувани не три, а единствено две кресла и по подигравка на ориста Урсула Фон дер Лайен бе принудена да се настани на бeжoв дивaн нa oкoлo 4 мeтрa cрeщу турcкия външeн миниcтър Мeвлют Чaвушoглу, кoйтo cпoрeд диплoмaтичecкия прoтoкoл e c пo-ниcък рaнг oт ръководителя нa Европейска комисия.

Говорител на комисията през днешния ден уточни, че Фон дер Лайен е можела да напусне срещата, само че е решила да остане и е взела участие пълноценно в последвалия диалог. Кадри от вчерашното събитие демонстрираха по какъв начин Фон дер Лайен е оставена права, до момента в който Ердоган и Мишел заемат единствените две кресла в помещението, с цел да се снимат. Мишел не възразява на това, не отстъпва мястото си на Фон дер Лайен и не упорства да се донесе трети стол.

Председателят на Европейска комисия трябваше да седне по същия метод като ръководителя на Европейския съвет и турския президент, съобщи представителят.

По неговите думи Фон дер Лайен и Мишел се употребяват с идентичен протоколен статут. Това, че въпросът не беше подложен намерено, не значи, че не е регистриран. Въпреки това Фон дер Лайен реши да остане, с цел да даде преимущество на наличието на диалозите пред протокола, добави представителят.

Европейската комисия възрази през днешния ден намерено против надменно отношение към ръководителя на институцията Урсула фон дер Лайен през вчерашния ден в Анкара при срещата с турския президент.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР