Кадър ФБ: Никой не говори за нектаринките в Лидл, но

...
Кадър ФБ: Никой не говори за нектаринките в Лидл, но
Коментари Харесай

Никой не говори за нектаринките в Лидл, но е време да започнем, обяви клиентка

Кадър ФБ: Никой не приказва за нектаринките в Лидл, само че е време да стартираме, разгласи клиентка

Европейският съюз води сериозна борба, която цели да се понижи осезаемо потреблението на пластмасовите артикули за еднократна приложимост.



Причината е в това, че би трябвало да се мисли от ден на ден за околната среда, която е мощно нечиста.



В тази връзка доста огромни вериги започнаха акции, подпомагащи тази цел. Основно те са свързани с преработване и понижаване на потреблението при оопаковането на артикули.

Един от марките, които имат стотици магазини у нас обаче, провокира възмущението на клиентка поради голословно огромното количество пластмаса, употребявано за пакетиране на артикул, който може да бъде продаван и на кг. Случаят е от края на месец юли в немската верига „ Лидъл “. Теодора Пешева е пуснала и фотография на въпросния артикул, който е довел до недоволството й.



„ Колко пластмаса е нужна на Лидъл, с цел да продаде 4 нектарини?! Нямаше aлтернатива на кило “, написа потребителката в обществените мрежи.

В коментар под обявата й нейна другарка също недоволства: „ Еднократната пластмаса е на всички места, изцяло голословно “, като показва и други марки.


Интересното е, че казусът е в цялостна диаметралност с акциите, за които в уеб страницата на „ Лидъл “ можем да прочетем.
От немската компания постоянно се афишират в поддръжка на битката с пластмасата.



„ Като верига за търговия на дребно с хранителни артикули осъзнаваме своята отговорност към обществото и околната среда. Ето за какво през 2018 година Lidl си сложи за цел да понижи потреблението на пластмаса с 20% до 2025 година и да направи 100% от опаковките на продуктите си лична марка оптимално рециклируеми. През 2021 година надградихме уговорката си, като си поставихме още две нови цели. Първата е до края на 2025 година опаковките на продуктите лична марка да съдържат приблизително 25% рециклиран материал, а втората нова цел планува още до края на 2021 година изцяло да премахнем черната пластмаса от тях “, прецизират от „ Лидъл “.

Освен това от компанията са сложили в доста от магазините си в Българлия автомати за събиране на РЕТ бутилки и железни кенове.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР