Кадър ЕвропарламентЕС е решен на още по-сурови санкции срещу Русия

...
Кадър ЕвропарламентЕС е решен на още по-сурови санкции срещу Русия
Коментари Харесай

ЕП прие резолюция за Русия: При нова агресия към Украйна спираме да купуваме газа и замразяваме сметките на олигарсите

Кадър Европарламент

Европейски Съюз е решен на още по-сурови наказания против Русия при положение на нова инвазия в страната. 

Европейският парламент одобри резолюция с предизвестие към Русия за " сурови последствия ", при положение на настъпление в Украйна.

Според евродепутатите, Европейският съюз би трябвало да даде на Москва да разбере, че при подобен сюжет ще последва неотложно прекъсване на вноса на съветски природен газ и нефт, изключване на Русия от интернационалната банкова мрежа SWIFT и заледяване на активите на " всички олигарси, свързани с съветските управляващи ", съобщи БНР.

Москва струпа войски по украинските граници по-рано този месец, само че стартира да ги изтегля още предходната седмица.

Българските евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите не участваха в гласуването на резолюцията за по-строги европейски наказания против Русия, сочи информация по вота на резолюцията.

Всички останали 12 български евродепутати са дали своят вот „ за “.

Резолюцията приканва за заледяване на всички сметки в Европейски Съюз, отменяне на визите на всички доближени до Кремъл съветски олигарси, както и за изключването на Русия от разплащателната система SWIFT.

Документът бе признат с  569 гласа „ за “, 67 „ срещу “ и 46 „ въздържал се “. Той е по отношение на присъдата и изпращането в лагер на опозиционера Алексей Навални, скупчването на съветски войски по границата с Украйна и осъществените гърмежи от сътрудници на съветското военно разузнаване в хранилища за муниции в Чехия през 2014 година

Парламентът упорства Европейски Съюз да одобри антикорупционен санкционен режим, който да бъде прибавен към сегашния режим на наказания за нарушение на човешките права.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР