Кадър ЕСПНПровал на САЩ в спортната гимнастика и голям успех

...
Кадър ЕСПНПровал на САЩ в спортната гимнастика и голям успех
Коментари Харесай

Нервите на Симон Байлс не издържаха. Отказа се от отборното и Русия взе олимпийската титла

Кадър ЕСПН

Провал на Съединени американски щати в спортната гимнастика и огромен триумф за Русия. 

Съединени американски щати не съумя да завоюва за трети следващ път олимпийското злато в отборната конкуренция при дамите в спортната гимнастика, съобщи Дир.бг.

Американките отстъпиха на Олимпийския комитет на Русия, под каквото име се състезават съветските гимнастички на Игрите в Токио и по този начин не стигнаха до купата, както се случваше на последните две Олимпиади.

Това е второ злато в дисциплината за съветската гимнастика след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Съветския тим имаше девет трофеи в девет участия на олимпийски игри от 1952 до 1988, а през 1992 в Барселона златото бе за Оперативно-наблюдателно дело - тим, формиран още веднъж от руски гимнастички, само че който не се състезаваше под името и флага на Русия, тъкмо както и в този момент.

В последните 29 години рускините имаха пет сребърни и един бронзов олимпийски орден като тим. За този интервал американките пък завоюваха три пъти, като с изключение на през 2012 и 2016, сториха това и през 1996 в Атланта.

В Токио американките понесоха удар, откакто най-хубавата им състезателка, легендата Симон Байлс, се отдръпна от присъединяване след осъществяването си на прескок, за което получи оценка от 13.766 - най-ниската ѝ на този апарат в цялата ѝ кариера до момента. 

Първоначално публично бе обявено за медицински проблем, само че по-късно от американския лагер оповестиха, че Байлс има " психологично неразположение "

Всичките съотборнички на четирикратната олимпийска шампионка, както и всички рускини, реализираха по-високи резултати. 

Русия, в състав Лилия Акхаймова, Виктория Листунова, Ангелина Мелникова и Владислава Уразова, приключиха с общо 169.528 точки, които им стигнаха за историческото злато. Американките останаха втори със 166.096 точки, а с бронзовите медали се задоволиха представителките на Англия - 164.096.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР