Кадър Булфото и тв 7/8Журналистката Илияна Беновска изненадващо пусна свой

...
Кадър Булфото и тв 7/8Журналистката Илияна Беновска изненадващо пусна свой
Коментари Харесай

Беновска при Слави през 2013 г.: Слави, Стани политик

Кадър Булфото и тв 7/8

Журналистката Илияна Беновска изненадващо пусна собствен диалог със Слави от 22.10.2013 година

Ето и текста:

Слави Трифонов: Уважаеми фенове, не може да им се отхвърли на ГЕРБ, че са поредни в незаконното си държание, от през вчерашния ден имаме нов образец, герберският кмет на Пловдив Иван Тотев, на партийно заседание кметът Тотев изяснява, че общинският съвет в града взима преднамерено незаконосъобразни решения, които да се връщат от регионалния шеф на Пловдив Венцислав Каймакамов. Целта била виновността за неосъществените планове да падне върху него. Тотев изяснява, че Каймакамов е много злепоставен, изключително след систематичните митинги пред кабинета му през лятото след встъпването му в служба. Точните му думи са, в този момент ще ви покажа и на вас са: „ Знаете ние доста добре го изиграхме и никой не разбра “, завършек на цитата. Значи по този начин, пловдивският кмет, пловдивските митинги прощавайте, били проведени от ГЕРБ. Това са думи на кмета. Както се споделя това не е всичко, кметът на Пловдив Иван Тотев е назначил на работа в общината 500 членове на ГЕРБ, изтъквам отново думите му, вижте ги и вие: „ до момента сме прибрали толкоз народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Ако примерно партията в Пловдив е с 1000 индивида, то 500 към този момент са в общината. Ще ги прибираме кой откъдето ни артиса ", завършек на цитата. Това е партийна шуробаджанащина. Искам единствено да ви напомня, че преди две години в интернет бе публикуван запис, в който се виждаше по какъв начин Иван Тотев образова партийните фрагменти на печелене на избори с пазаруване на ромски гласове, платени изявления за злепоставяне на съперника. За тази поредна политическа безочливост в този момент ще поговоря с политическата журналистка Илиана Беновска. Здравейте, добър вечер!

Слави Трифонов: Здравейте, добър вечер!

Илиана Беновска: Добър вечер! Благодаря за поканата Слави!

Слави Трифонов: Как си?

Илиана Беновска: Великолепно!

Слави Трифонов: Как ще коментираш това, което споделих?

Илиана Беновска: Не ме палиш с тази тематика.

Слави Трифонов: Защо?

Илиана Беновска: Кой назначи Делян Пеевски?

Слави Трифонов: Който спря и мелодия на годината.

Илиана Беновска: Кой върна Делян Пеевски? Който няма да върне и мелодия на годината, преднамерено ти трупам.

Слави Трифонов: Делян Пеевски го върна Конституционния съд.

Илиана Беновска: Дали? Кой върна Иван Иванов?

Слави Трифонов: Конституционният съд през днешния ден дванайсет членове на Конституционния съд гласоподаваха за това Иван Иванов да бъде върнат в Народното събрание.

Илиана Беновска: Кой назначи Каймакамов, регионалният шеф на Пловдив?

Слави Трифонов: Новото държавно управление.

Илиана Беновска: По предолжение на?

Слави Трифонов: По предложение би следвало да е на...

Илиана Беновска: Движение за права и свободи в несъгласие с пловдивския водач на Българска социалистическа партия Георги Гергов.

Слави Трифонов: Добре, кой провежда митингите на Каймакамов тогава?

Илиана Беновска: Кой провежда митингите на Плевнелиев?

Слави Трифонов: Кой провежда митингите в София пред Народното събрание?

Илиана Беновска: Кой провежда контрапротестите?

Слави Трифонов: Добре, в този момент по този начин като си приказваме по какъв начин се усеща уважаемият фен?

Илиана Беновска: Уважаемият фен си разрешава сега най - сетне да мисли и има свободна територия в твоето предаване, а няма манипулирана информация, нали по този начин? Ние сега му задаваме редица въпроси, които се укриват в общественото пространство от медиите.

Слави Трифонов: Само да напомня, преди шест - седем месеца в действителност беше свободна територия моето предаване и радиото, в което ти се изявяваш.

Илиана Беновска: Защо беше?

Слави Трифонов: Тогава приказвам, в този момент също е, приказвам, че тогава това беше едно от местата, в които можеше да си кажеш умерено и свободно това, което мислиш.

Илиана Беновска: При нас и в този момент може, при теб не може ли?

Слави Трифонов: При мен може постоянно, и в този момент може. Смисълът на това, което се случва в медиите, тогава при Бойко Борисов, унизително и незаконно беше, че не позволяваха на Бойко Борисов да отиде до тоалетната, тъй като...

Илиана Беновска: Не Слави, надълбоко грешиш, аз мога да кажа че, само че внимавай какво ще кажа. При Бойко Борисов не съм имала капка напън, само че не съм имала и стотинка. При Сергей Станишев, или Местан, или Волен Сидеров, не знам по какъв начин да назовавам това обучение, също не съм имала капка напън, само че още нямам и една стотинка. Така че евентуално да си свободен значи да си лек и откъм пари.

Слави Трифонов: Виж в този момент, има и едно друго нещо, което е значимо, в този момент публицистите и всички в медии са много по - смели в мненията си към настоящето ръководство, в сравнение с по времето на Бойко Борисов.

Илиана Беновска: Нещо не си чел за мене.

Слави Трифонов: Не, не приказвам за теб, приказвам по принцип.

Илиана Беновска: Не желая да ме причисляваш към всички, не мога да давам отговор за всички, за техните дребни или огромни сметчици.

Слави Трифонов: Не, ти не ме разбра, приказвам за това, че медийната среда преди седем - осем месеца и в този момент е друга. Имам поради медиите в този момент са по - свободни, в сравнение с преди седем - осем месеца.

Илиана Беновска: Слави, ти в медия ли работиш, в какво работиш ти?

Слави Трифонов: Да, работя в БТВ, която е медия.

Илиана Беновска: А ти свободен ли си?

Слави Трифонов: Да, постоянно съм бил свободен.

Илиана Беновска: А кой може да ти отнеме свободата?

Слави Трифонов: Никой.

Илиана Беновска: Тогава за какво вършим систематизирания, аз другояче съм доста срещу това генерализиране и желая да го засегна това като тематика. Не можем да приказваме за всички, ти не принадлежиш към всички, аз не числя се към всички. Може да имаме някаква обща принадлежност с някого, само че не с всички. Не считам, че въобще може да се приказва за медии в България.

Слави Трифонов: А защо?

Илиана Беновска:  Не считам, че въобще може да се приказва за медии в България. Камо ли за свободни.Това са предприятия за струпване на облаги посредством ласкаене на политици. Ако при Бойко Борисов това беше прекалено, в този момент сега е просто неудържимо. И дори наши сътрудници потеглиха да стават и политици. Ти апропо за какво не станеш политик, имаш такава огромна публика, толкоз огромна популярност, толкоз доста опит и познания, за какво и ти не тръгнеш да ставаш политик?

Слави Трифонов: Сериозно ли питаш?

Илиана Беновска: Много съществено. За да се обезврежда малко с различен полюс пространството.

Слави Трифонов: По смисъла на професионализма и по смисъла на това, което е споделил Кант за смисъла на живота, че човек би трябвало да се самоусъвършенства, един експерт би трябвало да работи нещо, в което да става все по - добър и по - добър. Не имам вяра това за пенкилера, че като можеш да правиш едно нещо добре, ще можеш да правиш и друго добре. Тоест примерно си добър като пожарникар, или началник на охранителна компания и това значи, че си добър като кмет или министър - ръководител.

Илиана Беновска: Или си бил добър като незает и след това си станал добър като министър - ръководител.

Слави Трифонов: Никога не съм бил незает.

Илиана Беновска: Не ме слушаш. Бил си добър като незает, а след това се станал добър като министър - ръководител. Какво споделих?

Слави Трифонов: За мен ли приказваш?

Илиана Беновска: За кого приказвам бе хора? Има ли някой, който се сеща тука?

Слави Трифонов: За кого приказваш? Говориш за Орешарски ли сега?

Илиана Беновска: Не.

Слави Трифонов: А за кого?

Илиана Беновска: Който може ще се сети. Та да запитвам аз, ще станеш ли политик?

Слави Трифонов: Добре, нали си смела, давай кажи, за кого приказваш?

Илиана Беновска: Какво значи смела, да стана в този момент и да кажа истината е.

Слави Трифонов: Беновска пита Станишев...

Илиана Беновска: Кой назначи Делян Пеевски? Беновска пита Борисов за неговото минало. Нещо пропускаш, по този начин ли беше?

Слави Трифонов: Да, и това е правилно.

Илиана Беновска: Въпросът е следния. Да си довърша тематиката за политика, че доста ме кефи. Ако ти тръгнеш да ставаш политик всичко ти е 10.

Слави Трифонов: Защо?

Илиана Беновска: Вече го изредих тука, отново ли да те полаская? Слави, доста си висок, освен на растеж. Много си висок по разсъдък и влияние.

Слави Трифонов: Не е ли разумно аз да стана, окей, аз ставам политик и по-късно? То не е задоволително да станеш политик.

Илиана Беновска: След това стопираме да пускаме нашата обичана ария, която пускаме по „ Радио К2 “, дружно със стихотворението на Ръдиърд Киплинг „ Ако “, „ Нема такава страна “ и почваш да пееш „ Ето я такавата страна, аз я управлявам Слави Трифонов “.

Слави Трифонов: Усещам някаква подигравка, аз не съм тръгнал да ставам политик.

Илиана Беновска: Няма подигравка, създаваш с изключение на политически и живописен облик, ще ставаш ли политик?

Слави Трифонов: Не.

Илиана Беновска: Само едно ти куца, да знаеш.

Слави Трифонов: Кое?

Илиана Беновска: Може би би трябвало да се задомиш преди да станеш политик.

Слави Трифонов: Бойко Борисов не е женен, пък стана политик.

Илиана Беновска: Бил е. Я виж Сергей Станишев по какъв начин се задоми, че и две деца роди.

Слави Трифонов: Това е хубаво.

Илиана Беновска: Много е хубаво.

Слави Трифонов: Аз за каква тематика те поканих, ти накъде потегли.

Илиана Беновска: Ами канализирай ме тогава.

Слави Трифонов: Ето попитах, попитах те, не е ли в последна сметка ненормално това, което се случва с този Тотев, кмета на Пловдив, който изяснява най - безочливо, както доста такива нагли записи, които излезнаха и от които резултатът е никакъв. Забравихме и за Мишо Бирата, който умря доста комфортно, след това дори и жена му умря, след това тоя с Кокинов, по-късно го отнесе горкият Кокинов, който изобщо пък нямаше толкоз доста виновност. Бойко Борисов все се измъква по този начин изсъхнал.

Илиана Беновска: Миличкият Кокинов дори ми е другар, но да отидеш ти и да казваш, че искаш да станеш прокурор на три морета, на три граници, т.е..

Слави Трифонов: Пак изместваш диалога, в този момент ще те вкарам в правия път по време на рекламите. Продължавам драги фенове да повеждам един чудноват диалог с моята гостенка Илиана Беновска, а за какво чудноват, тъй като аз задавам въпроси, а тя си потегля където си желае и не дава отговор на моите въпроси и ми задава назад въпроси и изобщо не мога да схвана в тази ситуация аз ли съм водещ, или съм я поканил тя мен да ме интервюира и изобщо заради тази причина се усещам необичайно. Да се върнем на това, което те питах за трети път. Тотев, кмет на Пловдив, това, което излезе в общественото пространство, апропо не го отразиха в доста новинарски излъчвания, остана си в интернет.

Илиана Беновска: Ти сподели, че са доста познати към този момент тия записи, тия компромати.

Слави Трифонов: Добре де, но това е неприятно, тъй като като станат познати тия неща и като в последна сметка престанеш да им обръщаш внимание.

Илиана Беновска: Виж, отново, в случай че си ме схванал неправилно да го изчистя. Не съм желала да пренебрегвам диалога за Тотев, само че този Тотев не е най - огромния проблем, дали ще е Тотев или назад прочетено.

Слави Трифонов: Най - огромната вест в България, дали им е все едно на жителите на Пловдив?

Илиана Беновска: Дали им е все едно на жителите на България в първата по величина област София, че бюджетът на страната, за цялата страна, ще има следните цели, внимавай! Образование...

Слави Трифонов: Това не е неприятно.

Илиана Беновска: Социални сфери и районно развиване. Къде е заплахата? Ние отделяме образованието като нещо, сякаш не се подразбира. Ние, тука имаш и младежи измежду аудиторията, би трябвало ли да им споделяме „ учете, учете и в този момент ще ви даваме едни пари, с цел да учите ", те не знаят ли, че знанието е независимост и мощ, ние като нация това не сме ли го осъзнали?

Слави Трифонов: Не си права, тъй като няма заплати за учителите, в действителност е доста ниско равнището на образованието и по принцип това е, в което съществено би трябвало да се влага.

Илиана Беновска: Ето, аз имам деца, учителите получават ужасно смешни, жалки заплати и няма по какъв начин да желаеме от тях те да им дават това, което ние чакаме. Но не там е въпросът, въпросът е различен. Социалните сфери, какво, в този момент ще дадем пет лв. на нещастните пенсионери, пет лв. на горките майки, пет лв. на незнамси кого си. Това не е ли подмятане на жълти стотинки. Аз желая да работя, желая второ работно място, желая трето работно място, желая да основа компания, желая да си изкарвам парите самичък. 33 % е към този момент младежката безработица в България. 37 - 38 % евентуално, не статистически, е възприятието за обърканост и безизходност. Това държавно управление би трябвало да даде вяра - не, а устои, напредък. Няма какво да подмята.

Слави Трифонов: Създаде условия доста по - елементарно да си регистрираш компания.

Илиана Беновска: Кое държавно управление, Борисов го сътвори.

Слави Трифонов: Не е правилно това. При Борисов имаше доста повече документи за попълване, както и да е.

Илиана Беновска: Добре де, какво като си записвам компания, като не мога да изтегля заем с естествена, търпима рента, и да мога да го връщам с темповете на дребен или междинен бизнесмен. Основният минус в това държавно управление, и се надявам да се осъзнаят по - скоро, е това, че заради структурата си, първо Сергей Станешев трябваше да е министър - ръководител, водачът на Българска социалистическа партия. Казвам го доста съществено. Лидерът на ПЕС трябваше да е отпред на страната и да каже „ Аз уважаеми българи, скъпи сънародници, ще ви поведа по пътя към икономическия напредък и развиването. Аз ще основа работните места ".

Слави Трифонов: И щяха да му се изсмеят всички и щяха да кажат „ Така ли бе, то е ясно искаш да се върнеш отново, тройната коалиция, бла бла бла ".

Илиана Беновска: Виж Слави, Станишев е визионер.

Слави Трифонов: Виж в този момент, с тегленето на заеми не си права, тъй като по времето на Бойко Борисов беше още по - зле.

Илиана Беновска: Добре, в този момент що не ме попиташ, за какво приказваме непрестанно за Бойко Борисов и Станишев, аз приказвам за Станишев, тъй като той е в този момент.

Слави Трифонов: Ами кой вкара страната в този смут? Аз ли? Бойко Борисов.

Илиана Беновска: Няма визионери в тази страна, двайсет и три години...

Слави Трифонов: Разговорът става пъклен общ.

Илиана Беновска: Няма нищо общо. Чул ли си националните цели на България? Не да ми се споделя, че целите на бюджета, или някакъв екшън - проект 2020, с който се фука Плевнелиев. Чул ли си националните цели на България да са дефинирани? Нали знаеш какво значи национална теория. Смееш се.

Слави Трифонов: Не, просто диалогът ми се изплъзна от ръцете.

Илиана Беновска: Давай тогава, питай нещо.

Слави Трифонов: Плевнелиев. Що за фигура е Плевнелиев?

Илиана Беновска: Вчера той даде една конференция, сподели си документите, платил в брой, по банков път и така нататък Какво се случи с горкия Плевнелиев? Помниш ли по кое време го избраха за президент?

Слави Трифонов: Когато сподели, че няма да се кандидатира, Бойко го накара и той се кандидатира.

Илиана Беновска: Потупа го по главицата, по този начин и. Ноември ли беше, не си припомням точната дата, 2011 година. Не го избраха на първия тур, на втория го избраха. Кой му оказа помощ да бъде избра, остави Бойко Борисов настрани. Кой, бързо? Медиите на Делян Пеевски. Така ли беше?

Слави Трифонов: Да, по този начин е, да. Те тогава работеха за Бойко Борисов.

Илиана Беновска: Така. А какво го помолих аз Плевнелиев, господин Плевнелиев, разсечете симбиозата пари, власт, медии, олигарси. Не помниш ли?

Слави Трифонов: Плевнелиев, да разсече тази симбиоза?

Илиана Беновска: Нали е обединител на нацията.

Слави Трифонов: Ти си намерила кого да помолиш.

Илиана Беновска: Нали е обединител на нацията, първият човек в страната. Аз не съм отговорна...

Слави Трифонов: Трябваше да помолиш жена му.

Илиана Беновска: Ами може би би трябвало и нечия друга жена да помоля, да прав си. Всички дами би трябвало да ги помоля, на някого които са. Та все едно, Плевнелиев какво направи? Нищо. Сега какво реве, че ще го смъкват отново същите медии, които го издигнаха, по този начин ли е?

Слави Трифонов: Да.

Илиана Беновска: Е, аз през вчерашния ден му споделих, „ Добре пристигнал в тима ". Две години ти бяха малко. Сега ще схванеш защо става дума. Иначе какво да ти кажа, ти казваш, че повеждам нереален диалог, като приказвам за визионерите, само че по никакъв начин не си прав. Аз да вземем за пример си представям страна, ръководена от министър - ръководител, който е същинският, нужният.

Слави Трифонов: Кой е тоя човек?

Илиана Беновска: Ами който ще да е. Сергей Станишев, потеглих да приказвам за него, който няма да влиза през задния вход и да излиза през задния вход, който няма да се пробва да ни оплита със обществени помощи, да ни подмята стотинки.

Слави Трифонов: Добре, кои са положителните, кажи?

Илиана Беновска: Добрите? Същата страна бих си показала и под управлението на Бойко Борисов, влиза през парадния вход, излиза през парадния вход. Държава, в която има правораздаване. Не знам за какво не се занимаваш интензивно с тази тематика?

Слави Трифонов: Бойко Борисов и прадосъвие?

Илиана Беновска: Всеки един общественик, тъй като все приказваме за Борисов и за Станишев, тъй като това са най -големите политически партии за момента, а споделям нереално. Този, който управлява страната, той би трябвало да влиза и да излиза от парадния вход. Той би трябвало да обезпечи работни места, а не да подмята лепта на хората.

Слави Трифонов: Значи с тия с които разполагаме, нито един от тях не става.

Илиана Беновска: Аз за това ти предложих ти да станеш политик, ето те тебе, я ръкопляскайте тука без да ви е написано, дайте по - мощно, поощрете го.

Слави Трифонов: Както се споделя следователно, ще продължим този диалог, уважаеми фенове, показах ви Илиана Беновска.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР