кадър bTVСлед като обиколила всички болници в София, дъщеря губи

...
кадър bTVСлед като обиколила всички болници в София, дъщеря губи
Коментари Харесай

Мария разказа как баща ѝ е починал с COVID-19. Само в болницата в Своге го приели, но нямало как да помогнат

кадър bTV

След като обиколила всички лечебни заведения в София, щерка губи татко си, болен от COVID-19, тъй като нито едно от лечебните заведения в столицата не го приема. Това описа самата тя в живо включване по bTV.

Мъжът на 72-години бил в санаториум в Павел баня в положително здраве. След като се връща, не се усеща добре и предходната сряда си прави във ВМА PCR тест. Това описа Мария Тенчева.

" В четвъртък започнах да диря контакти, с цел да схвана резултата от PCR и разбрах, че е позитивен. В петък към 11 ч. сутринта извиках кола за спешна помощ, започнах да очаквам пред блока, само че не влязох при татко ми. Търсих защитно облекло по аптеките, само че не открих. Линейката пристигна в 19, 30 вечерта. Баща ми беше със сатурация 75, което разрешава да се борим за живота му. След това отидохме в Националното координационно звено, само че там споделиха, че няма места на никое място и не могат да ни одобряват ", сподели още дъщерята.

Тя изясни, че колата за спешна помощ се е върнаха у тях. " Реших да изчакам малко, тъй като си дадох сметка, че не могат да го изхвърлят на тротоара. Казах им, че в случай че не намерят място, ще спи в колата за спешна помощ, тъй като там е по-безопасно за него. Извикаха полиция, с цел да освободя колата за спешна помощ ", спомня си още Мария.

Тя качила татко си в колата си и почнали да обикалят по лечебните заведения. " Отидох в " Пирогов ", в Спешното не ме одобриха, тъй като били под карантина, по-късно отидохме в " Токуда ". Той към този момент беше в положение, в което не можеше да се движи ", споделя дамата.

В " Токуда " също не са признати. " Никъде не излезе доктор да попита по какъв начин е този човек, единственият въпрос беше дали е с Коронавирус ", показва Мария. Прибират се у дома и на идващия ден тя още веднъж звъни, като моли да изпратят най-малко оборудвана кола за спешна помощ, с цел да може да му се даде О2.

" Изпратиха кола за спешна помощ след три часа, момчетата, които пристигнаха бяха извънредно общителни и се бореха до край да намерят място за татко ми ", споделя дъщерята на болния.

" Освободи се едно място в " Света Ана ", отидохме там, само че отхвърлиха да ни одобряват, само че не подписаха протокола на колата за спешна помощ, че отхвърлят ", твърди Мария. Останали там три часа.

" Сетих се, че мои познати са ми казвали, че в Коронавирус отделението в Своге има свободни места, 30 минути минаха, до момента в който намеря връзка с тях, с цел да потвърдят, че ще одобряват татко ми в Своге, изяснява Мария.

" Отиваме там, само че там няма реанимация, само че въпреки всичко беше под медицински грижи. Продължих да диря реанимация за татко си до последния му мирис, само че не съумях да направя нищо за него. Той имаше дух да се бори, само че аз го изправих против тази реалност, която безусловно го унищожи душевен ", счита Мария Тенчева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР