Кадър бТВСъоръжението е с диаметър около 5 м и дълбочина

...
Кадър бТВСъоръжението е с диаметър около 5 м и дълбочина
Коментари Харесай

Откриха стар кладенец след пропадане на асфалт във Враца

Кадър бТВ

Съоръжението е с диаметър към 5 м и дълбочина над 10 м, облицовано с камъни в профил.

Пропадане на асфалт в центъра на Враца разбуни духовете в града. Оказа се, че дупката напълно не е безобидна, а под нея има водно оборудване. При пропадането няма потърпевши.

Огромната дупка се отворила върху паркинг в центъра на Враца след маневра на сметосъбиращ камион, споделя Ангел Цветков, жител на блока в съседство, предаде bTV.

Когато се съмнало, се схванало, че става въпрос за оборудване с диаметър към 5 метра и дълбочина над 10 метра, облицовано с камъни в профил. Веднага се трансформира в атракция за жителите и гостите на Враца. Някои хора оприличават „ находката ” на кладенец. Други заподозряха отпадна яма, добави dunavmost.com.

Блоковете в съседство са строени през 60-те години на предишния век. Какво е това, какъв брой е остаряло и би трябвало ли да се резервира - един пост със фотография на кмета на Враца в обществената мрежа провокира стотици мнения.

„ Единственото вярно нещо е да попитаме хората какво желаят да създадем с това изобретение. Все отново това е част от историята на нашия град ”, разяснява кметът на града Калин Каменов.

Болшинството от хората поддържат градоначалника, съгласно който оборудването може да се резервира като атракция. В момента се разисква с Министерството на културата и с специалисти по какъв начин дупката да бъде укрепена.

Кметът на Враца заимства концепцията от Братислава, чиято даже не толкоз остаряла канализация се е трансформирала в туристическа атракция.

От шахтите неподготвено надничат усмихнати и изваяни от метал скулптури на служащи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР