кадър: БтвКак ще ни се отрази поредното затваряне заради коронавируса.

...
кадър: БтвКак ще ни се отрази поредното затваряне заради коронавируса.
Коментари Харесай

Психиатър: Обзети сме от паника, която предаваме и на децата си

кадър: Бтв

Как ще ни се отрази следващото затваряне поради ковид. Отговор на психиатър:

Все по-често си задаваме въпроса " Ще излезем ли психологично здрави от тази рецесия? ". Месеци наред живеем в боязън за здравето и бъдещето си. Живеем в неустановеност по кое време е краят на този заплашителен филм. Обзети сме от суматоха, която предаваме и на децата си. Как ще наподобява светът, в който ще живеем след края на пандемията, в „ Тази събота “ разяснява психиатърът проф. Дроздстой Стоянов.

„ Новият „ локдаун “, съгласно мен, ще следва логиката и развиването на всяка една сходна обстановка или решение, при които хората биват сложени в условия на насила. Тогава, когато наложиш избрани дейности на необятната популация или обособен човек срещу естествените му потребности и импулси, той намира метод да отреагира на тази норма по анормален метод в своето държание. Може да не е сега, а отсрочено – след няколко месеца или седмици “, съобщи проф. Стоянов.

Според него силата на митингите през лятото се дължи значително на недоволството, насъбрано от първото затваряне през март.

„ Това, което ще стане с нас след този (втори) „ локдаун “, зависи от цялостния курс на пандемията, а не то събитията, които ще настъпят на 21 декември. (…) Всякакви сходни мероприятие усилват формите на принуждение и неадаптивно държание. Дали това принуждение ще се изрази в фамилната среда, дали ще се изрази в професионалния колектив, дали ще е на площада, не е значимо. Важното е, че насилието ще ескалира “, сподели психологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР