Кадър bTVЖилищен блок в Карнобат протече, след като общината спря

...
Кадър bTVЖилищен блок в Карнобат протече, след като общината спря
Коментари Харесай

Блок в Карнобат протече заради недовършено саниране

Кадър bTV

Жилищен блок в Карнобат протече, откакто общината спря санирането на жилищните блокове в града с аргумента, че времето не е уместно. Хората недоволстват, че живеят с месеци във влага и плесен и упорстват ремонтът незабавно да продължи, заяви bTV.

Подобно е положението и на останалите общо 16 блока, които се санират.

Хората от 3-етажната жилищна кооперация се оплакаха пред bTV, че изненадващо ремонтът е спрял в средата на януари. Майсторите прибрали скелето и си тръгнали. Живеещите в блока обявиха, че поради течовете след спряното саниране жилищата им са унищожени от влагата и мухъла.

При последния дъжд в неделя, с изключение на на открито, заваляло и в блока. „ Много тече, изпод балатумът напряко се е вдигнал. По стените тапетите изпадаха, мазилката – също ”, съобщи Елена Господинова. „ По-добре да не ни бяха започвали блока, в този момент тече отвред ”, оплака се и Боряна Денева. Тече и в различен от блоковете, в който служащите спрели работа.   

Причината за спряното саниране са негативните температури, които имаше през месец януари, изясни Стефка Иванова, зам.-кмет на община Карнобат. 

Златина Димитрова, началник на плана за енергийна успеваемост, също удостовери, че санирането е спряно на 17 януари по предложение на проектанта поради негативните денонощни температури. Дейностите ще продължат, когато е обикновено да се строи, означи тя, като добави, че най-вероятно това ще се случи през март.

Течовете, които са се появили, са поради това, че хидроизолацията не е довършена. При първа опция ще пуснем компанията до покрива, с цел да довърши тъкмо там, където се е появил течът, означи тя.      
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР