Кадър: БТВАз винаги съм мислил, че човек трябва да занимава

...
Кадър: БТВАз винаги съм мислил, че човек трябва да занимава
Коментари Харесай

Валентин Златев в БТВ пред Хекимян: Бойко Борисов да се научи да играе карти

Кадър: БТВ

Аз постоянно съм мислил, че човек би трябвало да занимава обществото със себе си, в случай че има да заяви нещо значимо. Още повече, че аз съм предприемач и се занимавам с бизнес. Това съобщи Валентин Златев в ефира на bTV във връзка решението му да се появи в медиите.

„ Тук съм в качеството си на жител, ще изявявам единствено моя персонална позиция. “, посочи той и разяснява рецесията с водата в Ботевград.

Златев се върна обратно във времето по отношение на изказванията, че е имало тръба сред Водноелектрическа централа „ Бебреш “ и язовир Ботевград и опровергаването им по-късно.

„ ВЕЦ-ът работи според всички закони на България. Аз не знам за нито един Водноелектрическа централа по какъв начин от горе може да пристигна позволение, законът ясно регламентира “, уточни той.

„ Странно за какво в дните преди Нова година кметът Гавалюгов сподели, че в Ботевград ще има водна рецесия. Със същата си експедитивност на реакция министър председателят Борисов назначи инспекция, която откри, че няма тръба. В последните 2 години ВЕЦ-ът съвсем не е работил “, съобщи Златев.

Смешно е да се твърди, че един язовир може да бъде източен за 14 дни. Водноелектрическа централа Бебреш не работи в последните 15 месеца точно заради това, че няма задоволително вода. Става въпрос за мощ под един мегават и инвестиция несъмнено под 1 милион лв.. Инвестицията и всичко в нея е кристално чисто и ясно, сподели още Златев.

Той уточни три аргументи за какво кмет насочва обвиняванията си. Първата е, че борейки се с богатите и съумелите, Гавалюгов счита, че печели националната обич.

В същото това време Върховният административен съд е отстранил кмета по искане на КПКОНПИ за открит спор на ползи, уточни Златев втора причина. Естествено е, че в подобен миг е по-добре да отклоняваш вниманието “, съобщи Златев.

Иван Гавалюгов обича да приказва за олигарси. Той е един от най-крупните предприемачи в общината си, има цялата власт и медии – това е христоматиен образец за олигарх, посочи Златев трета причина.

Той добави, че сега с ВЕЦ-а се занимава татко му.

Аз съм израснал в Ботевград, постоянно съм пил вода от крана, не си припомням в никакъв случай да е имало проблем и постоянно е била с прелестни вкусови качества, описа Златев.

Язовир Бебреш е издигнат през 1987 година за промишлени и напоителни потребности. За питейните потребности на Ботевград има 28 лицензирани източника за водохващане. Кой и по кое време е наредил да се спрат лицензираните източници за водохващане и е подписал да се подава вода от язовир Бебреш, попита Златев.

През 2016 година комисия е установила, че на тръбата от язовира, която води до пречиствателната станция и е планувана единствено за изключителни потребности, има 8 незаконни байпасни връзки. Там водомерът е взривен. През 2017 година това е установено още веднъж, като водоснабдяването става към този момент непосредствено без филтриране и към този момент със 17 байпасни връзки, изясни Златев.

На територията на Ботевград действа проведена незаконна група, която събира пари от популацията за 9 милиона куб. м, а заплаща на страната единствено за 2,5 млн. лева, и присвоява останалото за персонално облагодетелстване. Това продължава най-малко от 2016 година, съобщи Валентин Златев. Това става със знанието на кмета Гавалюгов, тъй като той е съответно осведомен, добави той.

Иван Гавалюгов съм го виждал единствено два пъти онлайн, на обществени места и в наличието на други хора – честитих му, когато беше определен за кмет и на 50-ия си рожден ден бях поканил кметовете на Правец, Етрополе и Ботевград, описа Златев.

Ако нямах уважението към татко си, от дълго време щях да пратя един булдозер да го изрине този Водноелектрическа централа. Стана най-известният в България, без да има никаква причина за това. Ако работи на цялостна мощ, би спечелил 150-200 хиляди лева годишно. Мисля, че го употребяват дружно с моето име, с цел да се прикрие същинската кражба от водата в Ботевград, сподели още Валентин Златев.

Валентин Златев разяснява и бизнеса в България. По думите му един предприемач не би трябвало да се занимава с политика. На провокативен въпрос на водещия идвали ли са при него политици и с какви претенции, той отговори, че е обикновено да са идвали, само че го отвърна, че " още малко ще поискате да ви кажа и с кого си лягам. Никога не съм помагал на политици ", сподели Златев.

Той разяснява и Бойко Борисов.

" Защо би трябвало да имам някакви специфични връзки с Бойко Борисов. Прочетете какво съм му дал отговор тогава (когато Борисов съобщи " Вальо лъже на карти и с него не играя. - бел. ред.). По-добре Борисов да се научи да играе карти. Не знам дали се е научил, не съм играл по-късно карти. Не бих седнал да играя с него карти, тъй като той не обича да губи ", разяснява Златев.

По думите му той не дава изявленията, тъй като когато седне да говори по една сериозна тематика, журналистите отклоняват тематиката.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioner (преди 37 секунди) Рейтинг: 83 | Одобрение: -7 VIVA OGOYE BORRISSOFF! OU ROHNAMOYE MO AST! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Усл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР