Кадър бТВАко Законът за горивата бе влязъл в сила, повярвайте

...
Кадър бТВАко Законът за горивата бе влязъл в сила, повярвайте
Коментари Харесай

Караниколов: Законът за горивата ще влезе в сила, когато всички страни са удовлетворени

Кадър бТВ

Ако Законът за горивата бе влезнал в действие, повярвайте ми щеше да има цунами от неодобрение в сектора. Затова е належащо законът да бъде поправен по този начин, че в него да има баланс и да контролира бранша, а не да бъде за сметка на някого. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " министърът на икономиката Емил Караниколов.

,,От другата седмица започваме да се събираме с всички заинтригувани страни и да работим по плана. Целта е да бъде реализиран разговор, който за жал сега отсъства. Но този би трябвало да го има и той ще влезе в действие тогава, когато всички страни са задоволени и когато бъдат поправени някои избрани текстове в него``, уточни министърът, представен от вести.бг.

,,На този стадий има известни несъгласия в бизнеса по повод на този закон. Поради това е належащо на първо време да бъде направена оценка на въздействието, а такава може да бъде направена единствено в случай че законът е функционирал най-малко една-две години. Секторът е един от печелившите в България и не би трябвало да има напрежение в него``, изясни още той.

По тематиката с директните задгранични вложения у нас Караниколов увери, че вложенията у нас не спадат и разкри, че за миналата година непознатите вложения са били на стойност 850 милиона лв..

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР