Кадър: БНТРискът от заразяване с COVID-19 е основан на база

...
Кадър: БНТРискът от заразяване с COVID-19 е основан на база
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Важно е да носим маски, за да пазим всички останали

Кадър: Българска национална телевизия

Рискът от заразяване с COVID-19 е учреден на база държанието на хората. Затова е значимо да имаме физическо разграничаване и да носим маски, когато това не е допустимо, с цел да пазим всички останали. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ По-младите хора имат чувство за риск, което е доста ниско. Редно е, обаче когато има някакво неблагополучие, да спрем и да се замислим. Ние като общество показахме, че мислим повече за нас самите, в сравнение с за другите. Трябва да мислим повече за общността “, акцентира лекарят, написа Novini.bg.

Д-р Симидчиев разяснява и каква е вероятността да сме се срещали с вируса през 2008 година

„ Това, че растежът на болест е по-бавен, демонстрира, че сме се срещали сходен вирус. През 2008 година е открито, че има сходен вирус при прилепи в България. Възможно е да сме основали клетъчен имунитет. Вероятно тази имунна памет защищава от малко количество на вируса, излъчено в дребни групи от хора “, позволи пулмологът.

„ Противогрипната имунизацията е потребна да се направи, тъй като ще отстрани един от играчите. Есента ще е предизвикателна за лекарите, с настъпването на многото вируси. От друга страна, в случай че съблюдаваме ограниченията за предотвратяване, ще се предпазим и от другите вируси. Добре можем да управляваме превантивно болестта с миене на ръце “, сподели доктор Александър Симидчиев.

„ Сега доста по-добре се оправяме с вируса, в сравнение с първоначално. Препоръчвам хората да имат уравновесен метод на живот, физическа интензивност и изразходване на плодове и зеленчуци. Не предлагам стимулиране на имунитета с лекарства при здрави хора. В тази връзка приемането на витамин С не е желателно, тъй като COVID-19 предизвиква тромбози, а този витамин подкрепя съсирването на кръвта “, изясни Симидчиев.

По думите му антителата след прекарването на вируса, не са единственият метод на отбрана, само че е потвърдено, че при наново заразяване, COVID-19 се изкарва по-леко, сподели още лекарят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР