Кадър: БНТМикросхемите са необходими за производството на автомобили. Поради коронавируса

...
Кадър: БНТМикросхемите са необходими за производството на автомобили. Поради коронавируса
Коментари Харесай

Джо Байдън обеща да увеличи производствения капацитет на микрочипове

Кадър: Българска национална телевизия

Микросхемите са нужни за производството на коли. Поради ковид обаче производството на самите чипове се забави доста. Първо, това е обвързвано с рестриктивните мерки, на които са подложени фабриките; второ, заради пандемията, търсенето на компютри, преносими компютри, таблети, смартфони и друга потребителска електроника се усили внезапно.

Президентът Джо Байдън даде обещание да усили индустриалния потенциал на микрочипове, само че разясни, че са вероятни проблеми с доставките, защото американската стопанска система към момента не се е възстановила изцяло от коронавирусната рецесия.

Съединените американски щати имат намерение да усилят производството на микрочипове, като това ще стане в напълно близко бъдеще, които са нужни, наред с други неща, за производството на коли. Това съобщи президентът Джо Байдън в тирада, излъчена на уеб страницата на Белия дом, предава fakti.bg.

Според Байдън американската администрация възнамерява да отстрани рестриктивните мерки за доставка и да създаде повече чипове в страната. Държавният глава обаче посочи също, че с възобновяване на американската стопанска система са вероятни някои проблеми с доставките.

Производителите на автомобили започнаха да сигнализират в края на предходната година. Тогава Volkswagen, Ford, Toyota, Honda, Chrysler, Nissan и други компании всеобщо понижиха производството на коли заради неналичието на микросхеми.

По-късно към тези производители бяха добавени и други - NIO, Jaguar, Hyundai. Особено наранени са тези, които създават електрически коли, защото производството на електрически транспортни средства изисква двойно повече чипове, в сравнение с производството на коли с мотори с вътрешно горене.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР