Кадър: БНТКогато се изпусне моментът да наложим интереса си, протестите

...
Кадър: БНТКогато се изпусне моментът да наложим интереса си, протестите
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Такива действия като пакета Мобилност отслабват ЕС

Кадър: Българска национална телевизия

Когато се изпусне моментът да наложим интереса си, митингите също са метод. Това сподели в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия евродепутатът от ЕНП/ДСБ Светослав Малинов във връзка с митингите на българските превозвачи в Брюксел срещу пакета " Мобилност ".

,,Тръгна се към най-лошия вид, само че тогава се получи терзание у самите евродепутати и те се стопираха, обаче това не е дефинитивно решение, т.е. Законопроектът не е напълно спрян. Нашата задача е да се борим за отсрочване на гласуването в пленарната зала на този Европейски парламент``, уточни Малинов.

,,Да, против нас има коалиция от страни, само че ние никога не трябва да прекосяваме към антиевропейска изразителност или антиевропейски дейности. В момента се борим да защитим общия пазар и европейските полезности. Пакетът Мобилност в този тип нарушава европейските свободи. Ситуацията е такава, че група от страни се провежда против друга група от страни. Такива дейности като пакета Мобилност отслабват Европейски Съюз. Така че отлагането на гласуването е нещо мъдро, то е някакъв компромис``, изясни евродепутатът.

,,Не се опасявам за бъдещето на Европа. Даже смятам, че Брекзит подвигна доверието в Европа. По някакъв метод британците заздравиха ЕС``, заключи Светослав Малинов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР