Кадър: БНТДобър пример даде кметът на Свищов Генчо Генчев. Той

...
Кадър: БНТДобър пример даде кметът на Свищов Генчо Генчев. Той
Коментари Харесай

Добрият пример: Кмет стана доброволец в борбата с Ковид-19 болницата в града си

Кадър: Българска национална телевизия

Добър образец даде кметът на Свищов Генчо Генчев. Той стана доброволец в борбата с Ковид-19 в болничното заведение в града. В момента там са настанени 12 пациенти, а свободните кревати са единствено 3. Медицинският личен състав не доближава, поради което потребността от доброволци е доста огромна, оповестява Българска национална телевизия.

В коронавирус отделението на общинската болница в Свищов сега работят една здравна сестра, която повече от 20 дни не е излизала на открито и един санитар. Състоянието на пациентите съветва външен инфекционист. Леглата са на привършване, а потребността от личен състав все по-голяма. От през днешния ден доброволец там е кметът Генчо Генчев.

„ Който си мисли, че това е доста леко, аз виждам нерешителност в лицата на хората, тъй като се опасяват за живота си, видяхме няколко случая, в които жаждата да вдишаш О2 е голяма и това е главната ни задача да сме в поддръжка на хората ", сподели Генчев.

В болничното заведение имат подготвеност да разкрият още едно поделение за лекуване на пациенти с ковид.

" От 15 разкрити кревати имаме още три. Имаме остра потребност от личен състав, медицински личен състав, личен състав, който да може да обгрижва пациентите ", съобщи пред Българска национална телевизия шефът на МБАЛ-Свищов Илиян Венков.

Кметът споделя, че влиза в отделението най-много за психическа поддръжка на личния състав и пациентите.

„ Положил съм клетва - не хипократова, положил съм пред хората и обществото, това е основата причина да вляза в тази обстановка ", безапелационен е кметът на Свищов.

Генчо Генчев ще е доброволец в COVID-отделението колкото е належащо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР