Кадър 7/8 твВече има предположения кой може да е новият

...
Кадър 7/8 твВече има предположения кой може да е новият
Коментари Харесай

Виктория Василева от ИТН на въпроса дали Петър Илиев е новият премиер: Не коментирам

Кадър 7/8 тв

Вече има догатки кой може да е новият министър председател. " Не разясня ", по този начин отговори през днешния ден Виктория Василева от Има Такъв Народ на въпроса дали Петър Илиев е новият министър председател, написа Името на пловдвския юрист като евентуален министър-председател в държавното управление на Има Такъв Народ се завъртя преди няколко дни. В среди на Българска социалистическа партия и на Демократична България се приказва, че това има най-често се спряга в диалозите с Има Такъв Народ. " Така Пловдив, откъдето идват главните фрагменти за екипа на президента Румен Радев и служебното държавно управление, ще излъчи и министър-председател на „ ИТН “, написа „ 24 часа “.

Петър Илиев ли е новият министър председател? 

Петър Илиев е на 43 години, лекар по право, почетен консул на Барбадос  

Петър Илиев дава отговор на редактирания портрет от партията „ ИТН “ - да не е взел участие във властта от името на която и да е партия. Той беше номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в държавното управление с министър председател Николай Василев, от което по-късно водачът на Има Такъв Народ се отхвърли под натиска на Демократична България. 

Илиев е лауреат на наградата „ Адвокат на годината “, който му бе връчен от някогашния длъжностен министър председател на Радев проф. Огнян Герджиков. 

Илиев е приключил магистърска степен по право в СУ " Св.Климент Охридски " с цялостно отличие, специализирал британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия. Има специализация и по американско право в Ню Йорк. 

Владее чудесно британски, испански и съветски език, както и говоримо още няколко езика.

Той е основен помощник в Юридическия факултет на Софийския Университет „ Св. Климент Охридски ” от 2006 година до момента.  

Преподава „ Конституционно право “, „ Организация на правозащитните институции “ и „ Правата на индивида в юриспруденцията на българските съдилища “.  

Петър Илиев e ръководещ съучастник на Адвокатско сдружение " Илиев и Партньoри ". Адвокатското сдружение е отличено за най-хубава адвокатска фирма на 2020 година в Националните награди за правораздаване. Самата адвокатска фирма съществува от 16 година и се ангажира с конституционното дело против измененията в Закона за персоналните данни преди години, за които се смяташе, че лимитират свободата на изложение и журналистическата независимост и откриват предпоставки за противоконституционна цензура и автоцензура (при приемането законодателство в синхрон с GDPR – б.р.). Конституционен съд анулира въпросния текст от закона като противоконституционен. Кантората и Илиев специализират в конституционното право и вземат участие в претенции до Конституционен съд и правене на мнения. 

Илиев е бил член на научно-изследователски планове и екипи. Участвал е в научните колективи на редица научно-изследователски планове по разнообразни правни въпроси. 

Малко известна част от биографията му е, че е бил юридически помощник на " Позитано " 20. Както и че е индивидът, провел правната страна на референдума на Станислав (Слави) Трифонов от 2016-а, поставил основата на " ИТН ", по думите на самия водач.
Основател и ръководител на няколко бизнес организации - Канадско-българската комерсиална камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб. 
Бил е зам.-председател на Британско-българската комерсиална камара. Петър Илиев управлява Консулството на Барбадос в Република България.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР