Кабо Верде стана първата страна, кръстила стадион на името на

...
Кабо Верде стана първата страна, кръстила стадион на името на
Коментари Харесай

Стана ясен първият стадион в света, който ще носи името на Пеле

Кабо Верде стана първата страна, кръстила стадион на името на Пеле, откогато президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани всяка нация да го направи. Премиерът на африканската страна сподели, че ще кръстят националния си стадион на името на именития бразилски футболист, който умря на 82 години на 29 декември.

Кабо Верде, която се състои от група острови на запад от африкански континент в Атлантическия океан, приказва на португалски език, както и в Бразилия. Премиерът Жозе Улисеш Корейя и Силва сподели, че Бразилия и Кабо Верде имат история и просвета, които " вървят ръка за ръка, като се има поради, че те са две приятелски страни, свързани посредством език и доста сходна еднаквост ".

" Пеле беше и постоянно ще бъде образец в Бразилия, в нашия португалоговорящ свят и в останалия свят, като кумир, който свързва няколко генерации ", добави министър председателят, представен от ДПА. " Като респект и самопризнание към тази фигура, изявявам желанието на държавното управление да преименува нашия народен стадион като " Стадион Пеле " в самодейност, към която, имам вяра, че и други страни по света ще се причислят към нас. "

Официалният уеб страница на държавното управление на Кабо Верде заяви, че изпълнителната власт към този момент е уведомила ФИФА за желанието си да промени името на стадиона. Инфантино сподели пред кореспонденти в Бразилия в понеделник: " Ще помолим всяка страна по света да кръсти един от своите футболни игрища с името на Пеле ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР