Кабинетът стартира не с изключително високо доверие, но с резерв

...
Кабинетът стартира не с изключително високо доверие, но с резерв
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Кабинетът стартира с резерв на позитивните оценки

" Кабинетът започва не с извънредно високо доверие, само че с запас на позитивните оценки ", съобщи пред бТВ социологът Боряна Димитрова.

Тя разяснява данните на " Алфа рисърч " от национално представително изследване, съгласно които държавното управление на Кирил Петков е първото от 2009 година насам, което е с по-високо доверие от недоверието.

" Правителствата, които са определени с доста висока изборна интензивност и висока степен на поддръжка за водещата политическа мощ, започват с доста високо
публично доверие – това са на Сакскобургготски и Борисов 1 ", напомни Димитрова.

" При Народното събрание нещата не стоят по този начин оптимистично ", уточни социологът.

" Връщането на парламентаризма беше главен лайтмотив на по този начин наречените партии на митинга. След два несполучливи Народното събрание през предходната година, националното заседание мъчно възстановява ролята си. Има огромен запас към настоящия парламент, към 50 на 100 от хората не могат да дадат мнение – т.е. биха могли в идващите месеци да образуват мнение. Много от лицата са непознати, доста от практиките се следят за първи път ", сподели Боряна Димитрова.

Тя уточни, че съгласно социологическото изследване и при президента, и при премиера са налице положителни оценки, само че има неща, които не можем да забележим на
повърхността.

" Първо това е доста особеното държание на съдружните сътрудници. Това е четирипартийна коалиция и доста стабилно зад държавното управление и зад премиера стоят симпатизантите на " Продължаваме промяната " – към 66% - 70%. Симпатизантите на Българска социалистическа партия са с към 50% доверие в държавното управление, а тези на " ИТН " и " Демократично България " са 36% - 38%. Електоралната обстановка сега е замръзнала, никой не желае сега нови избори ", разяснява Боряна Димитрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР