Кабинетът ще бъде обсъден с Мария ГабриелНяма нова информация спрямо

...
Кабинетът ще бъде обсъден с Мария ГабриелНяма нова информация спрямо
Коментари Харесай

Денков за отвлечените български моряци: Няма нова информация, има разговори с хутите през МВнР

Кабинетът ще бъде разискван с Мария Габриел
Няма нова информация по отношение на това, което сме казвали до момента. Има диалози с хутите през Министерство на външните работи. Знаете, че те се отнасят относително добре с двамата - капитанът и помощник-капитанът, които са там. Така, че там въпросът е политически по какъв начин ще се развият връзките с хутите и Йемен, Иран, който ги поддържа. Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков, който участва на представянето на първата платформа с изкуствен интелект BGGPT.

„ По отношение на другите кораби ( " Руен " ), както и различен път е ставало дума, това си е чисто пиратски акт, тъй че там се работи на равнище договаряния в какъв период, по кое време, какво и що. Информация има и за тях. Няма все още нещо тревожно. Раненият моряк беше изтеглен ”, сподели още Денков.

Във връзка рецензиите на вицепрезидента Илияна Йотова, Денков разясни, че кабинетът ще бъде разискван с Мария Габриел и те двамата ще решат по какъв начин да наподобява, след което ще го показват пред Народно събрание.

“Министър Хинков прибърза с това изказване, мисля, че трябваше да изчака, само че както споделих и в Народно събрание, доста е огромен натискът върху тях, доста несправедливи са рецензиите към тях, в това число и от президента, тъй че е добре да си дадем сметка, че тези хора работят в интерес на страната и бизнеса и в случай че непрестанно им пречим и ги натискаме в избрани направления, по този начин им пречим да си правят работата ”, съобщи Денков.

Критиката на Илияна Йотова, че кабинетът е Б тимът, той дефинира като несъответстваща: “Даже се чудя по какъв начин да я разясня. България е парламентарна република, в която има разделяне на управляващите. След като се избере Министерски съвет, той си има отговорности. Народно събрание си има права и отговорности. През тези месеци има многочислени случаи, в които Народно събрание е желал нещо, само че се е случвало нещо друго, тъй като Министерски съвет е казвал, че това няма да е вярно. Да напомня за дерогацията, да вземем за пример. Така работи парламентарната република, тъй като в случай че имаме длъжностен кабинет, в който единствено един човек назначава всички и взема решение всичко, тогава нямаме и тим, имаме единствено един треньор. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР