Кабинетът, работодателите и синдикатите се разбраха за компенсациите за май

...
Кабинетът, работодателите и синдикатите се разбраха за компенсациите за май
Коментари Харесай

Правителството обяви какви компенсации предлага на бизнеса за тока

Кабинетът, работодателите и синдикатите се схванаха за обезщетенията за май и юни. 

„ Днес организирахме среща с работодателите и профсъюзите и обсъдихме действителните обезщетения за май, юни и дълготрайно. Разговорът беше градивен. Обединихме се към обезщетения за май и юни всичко над 200 лв. на мегаватчас да бъде обезщетено с 80%. Цените над тези от април - тези от май, също ще бъдат обезщетени ”, разгласи министър председателят.  

„ Обсъдихме триумфите на държавното управление за договарянето на газ. Азерският ще потече от в цялостните си количества от 1 юли. Доказа, че действително отводът от тези количества е бил липса на предпочитание за договаряния или нещо друго ”, съобщи още Петков.

Правителството, бизнесът и профсъюзите са се разбрали да работят дружно за законопроект, който на мине през Народно събрание, който да даде дълготраен механизъм, с цел да няма ежемесечни срещи, а да има дълготраен проект и всеки бизнес да може да си предвижда какви ще са разноските му за електрическа енергия.



„ Имахме потребен разговор. Срещнахме общите ползи на цялото общество. С ограниченията, които държавното управление даде обещание, с експлицитната спогодба, че ще имаме твърда сделка, можем да успокоим бизнесмените и работещите хора ”, съобщи Добри Митев, БСК.  

Министърът на енергетиката също изясни, че над 200 лева на мегават ще бъде поето от страната. Относно цената на газа – компенсацията от април + 100% от покачването на цената през май. Тоест цената ще е на същата стойност, както преди взетото решение от страна на „ Газпром износ “ да спре доставките за България.

Очакват се и още ограничения да бъдат показани. Например нарастване на пенсиите, което Ивайло Мирчев от Демократична България сподели тази заран пред NOVA, че ще е 20%. Сред другите ограничения, които се чакат да бъдат оповестени, са нарастване на данъчните облекчения за родители – от 400 на 600 лв. годишно за едно дете, 1200 лв. за две деца, 1800 за 3 деца. Предвидени са и ограничения за горивата – страната да поеме 25 стотинки от всеки литър. Тази мярка ще се отнася за физическите лица.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР