Кабинетът отпусна на заседанието си в сряда 852 хил. лв.

...
Кабинетът отпусна на заседанието си в сряда 852 хил. лв.
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна над 850 хил. лв. на болници и Софийската митрополия

Кабинетът отпусна на съвещанието си в сряда 852 хиляди лева за подкрепяне активността на две лечебни заведения и за ремонт на постройката на Софийската света митрополия.

Болницата в Севлиево доктор Стойчо Христов " ще получи 150 хиляди лева за закупуване на нови диализни апарати. Преди ден стана ясно, че болничното заведение ще получи 6 нови апарата за хемодиализа, защото половината от общо 13-те апарата в лечелното заведение са в неприятно положение. Преди ден здравният министър Кирил Ананиев заяви, че е разпоредил инспекция в боницата по сигнал, че 6 от апаратите не работят и по думите му те били в " много изхабено положение ", само че нямало опасност за живота на пациентите.

Въпреки това от болничното заведение са принудени да местят хората по време на хемодиализата, която им се прави, което е неефективнно. Директорът на болничното заведение доктор Пламен Цеков, който е някогашен шеф на НЗОК и народен представител от ГЕРБ, разяснява пред бТВ, че новите апарати, които дават отговор на условията за избран брой работни часове са единствено 2, а останалите са рециклирани и са в края на физическия си живот.

Правителството отпусна и 400 хиляди лева за община Тутракан за осъществяване на действия, свързани с енергийната успеваемост на многопрофилната болница в града.

Одобрени са и 302 хиляди лева за осъществяване на неотложни строително-ремонтни действия на постройката на Софийската света митрополия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР