Кабинетът обсъжда приемането на управленската си програма. Това заяви министър-председателят

...
Кабинетът обсъжда приемането на управленската си програма. Това заяви министър-председателят
Коментари Харесай

Николай Денков: Бюджетната комисия взе някои грешни решения

Кабинетът разисква приемането на управническата си стратегия. Това съобщи министър-председателят Николай Денков преди съвещанието на Министерския съвет.

„ Най-важната точка на днешното съвещание на Министерския съвет е приемането на управническата стратегия на държавното управление. Обръщам внимание, че това става предварително. Законовият период е 3 месеца от съставянето на държавното управление. Тази стратегия е съгласувана деликатно с политическите сили, които поддържат това държавно управление в Народното събрание. Очакваме тази поддръжка да продължи и при идващите месеци и в съгласие с Народното събрание да успеем да осъществим законодателната и управническата стратегии. Това е обвързвано с възстановяване на живота на хората и с възстановяване на изискванията за бизнес в България ", уточни министър председателят.

В управническата стратегия са залегнали и ясни периоди за това по какъв начин да бъде построена Националната детска болница, акцентира Денков. По думите му до февруари 2024 година ще бъде направена техническата спецификация за възлагане на публичната поръчка. „ По сходен метод има съответен график, координиран сред двете министерства - на превоза и Министерство на здравеопазването, във връзка с системата за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха ", добави министър-председателят. Той подсети, че програмата е директно обвързвана с бюджетите на страната за 2023 и 2024 година.

„ Вчера на Комисията по бюджет и финанси са взети някои неверни решения, които не обезпечават финансовата рамка, която преди този момент беше готова от Министерския съвет. Имам уверенията на водачите на партиите, които поддържат държавното управление, че те ще поправят тези решения, които през вчерашния ден бяха взети, и ще одобряват финансовата рамка по този начин, както е подадена от Министерски съвет. Надявам се, че тези водачи ще изпълнят това, което са поели като ангажимент, с цел да може да се осъществя тази стратегия, тъй като без нейното финансово застраховане, тя ще остане единствено един набор от положителни планове ", приключи Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР