Кабинетът Денков оцеля и при втория вот на недоверие за

...
Кабинетът Денков оцеля и при втория вот на недоверие за
Коментари Харесай

Кабинетът „Денков“ отново оцеля  



Кабинетът " Денков " оцеля и при втория избор на съмнение за несправяне в областта на сигурността и защитата. След поредност от несполучливи опити за гласоподаване дни наред, през днешния ден народните представители събраха кворум в Народното събрание и при 225 дали своят вот, 71 бяха " за ", а 155 " срещу ".

Предвид това, че не са събрани нужните не по-малко от 121 гласа, вотът е несполучлив, сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Правителството беше подкрепено от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. За свалянето на кабинета гласоподаваха от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане ".

Депутатите не престават работа по седмична си стратегия. Днес ще има изключително съвещание на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред
Миналата седмица в четвъртък нямаше кворум за поисканото прегласуване, а в петък съвещанието на Народното събрание не стартира още веднъж заради липса на кворум. По-късно денем от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, след среща със съпредседателя на " Продължаваме промяната “ и финансов министър Асен Василев, обявиха, че тази сряда ще се записват и ще покажат единение на евроатлантическото болшинство.

От Българска социалистическа партия приканиха всички, в това число ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България “, да поддържат вота на съмнение, да се завършва със " сглобката “ и да се възстановява обстановката.


В плана за работа на Народното събрание тази седмица е и ратификация на съглашение за безплатно даване на бронирана транспортна техника на Украйна, която комисията по защита утвърди през вчерашния ден.

Със съглашението България ще даде на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ, с отпаднала нужда за потребностите на Министерството на вътрешните работи.

Първото четене на промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения също е включено в проектопрограмата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР