Кабинетът Денков-Габриел“ оцелява и след местния вот. ГЕРБ ще управлява

...
Кабинетът Денков-Габриел“ оцелява и след местния вот. ГЕРБ ще управлява
Коментари Харесай

Партията на Борисов посочи цената за оцеляването на кабинета „Денков-Габриел“

Кабинетът „ Денков-Габриел “ оцелява и след локалния избор. ГЕРБ ще ръководи още, дружно с ПП-ДБ, стана ясно на Националната среща на партията на Бойко Борисов във Велико Търново. Той обаче начерта две разграничителни линии - бюджетът за следващата година и корупцията.

Не виждам в тази трансформирала се в цинизъм дума нищо рационално, посочи той

Въпреки острите изявления на част от парламентарната група на ГЕРБ от трибуната, те остават в ръководещата коалиция. Не желаят да ги назовават „ сглобка “ и слагат условия във връзка с бюджета и взаимното им ръководство

преразглеждане на Бюджет 2024целево финансиране и нарастване на финансовите разноски на общинитебез смяна на локалните данъцибез политически репресии по регионисъгласуване на законопроектите

ГЕРБ са безапелационни, че няма да поддържат проектобюджета, образуван по думите им въз основата на „ дълг, недостиг, липса на вложения и нови данъчни тежести. “

„ Тръгва се по най-елементарното – бонус-донос, облагане на бакшиша, което е тъкмо да ви отвлече вниманието, наподобява налудничаво, смешно и то ще отпадне. Но 7-те  милиарда раздут бюджет ще останат и на следващия ден при ротацията или в случай че те решат да си вървят - ние ще останем с дупка седем милиарда “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Че ще ни прецака Асен Василев - ще ни прецака. За идната година са заложени 40 милиарда - 7 милиарда повече от това, което ще съберат тази година. Откъде ще дойдат тия 7 милиарда “, сподели Делян Добрев.

Партията ще поддържа бюджета, само че при избрани условия, предизвести водачът ѝ Бойко Борисов

Борисов беше безапелационен - без повдигане на локалните данъци.

„ Ще си намерят други болшинства, в случай че желаят да подвигат налози, да затварят жилищата, да таксуват втората, третата кола “, съобщи той.

Условие за продължение на взаимното ръководство е и авансово координиране на всички законопроекти.

„ Ако това, което заявяваме като приоритет не се случи и не се осъществя в Закона за държавния бюджет за 2024 година, господин Борисов, аз съм по-крайна и ще предложа „ разглобка “, разяснява Десислава Атанасова.

Според някогашния министър председател ГЕРБ губи тук-там, само че от обединения

Избрани за кметове от ГЕРБ приканиха за заслужено систематизиране на парите за общините.

До ротацията на премиера Николай Денков с Мария Габриел остават три месеца.

Реакциите

ПП-ДБ обясниха, че бюджетът за 2024 година е в начална фаза и че са отворени за оферти.

Движение за права и свободи обаче също сложиха изискване за приемането на финансовата рамка за идната година. И те, също като ГЕРБ, желаят заслужено систематизиране на парите по места.

Останалите партии в Народното събрание не бяха сюрпризирани от решението на Борисов и ГЕРБ да останат в ръководството.

„ Възраждане “ и „ ИТН “ обявиха изрично, че няма да поддържат препоръчаният план на бюджет от Асен Василев. Българска социалистическа партия през днешния ден запзиха безмълвие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР