Кабинетът Денков да предприеме действия, за да придобие и предостави

...
Кабинетът Денков да предприеме действия, за да придобие и предостави
Коментари Харесай

Конституционният съд се мести в топ сграда в центъра на София - централата на ББР

Кабинетът " Денков " да предприеме дейности, с цел да придобие и даде на Конституционния съд постройка на Българската банка за развиване (ББР). Такъв план на решение следва да одобри Народното събрание, като под него са се подписали водачите на ГЕРБ Бойко Борисов, на Политическа партия - Кирил Петков, на Демократична България - Христо Иванов, на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ и други

Според депутати, става въпрос за някогашната централа на " БНП Париба " на бул. " Цар Освободител ", която от 2011 година е част от активите на ББР. На 9 май Конституционният съд в свое следващо писмо слага своето искане за даване на подобаваща постройка.

" Има реализирано единодушие сред всички парламентарни групи, участващи в конституционното болшинство, че ще бъде учредена конситутиционна тъжба в Конститутията. Това ще увиличи неведнъж работата на Конституционния съд и надлежно ще бъдат нужни чиновници и пространства ", пишат  в претекстовете си депутатите.

Българска банка за развиване (ББР) купи историческия парцел в центъра на София за 11 млн. евро при започване на декември 2011 година Цената на договорката тогава бе удивително висока - 3100 евро/кв.м. Там се обитаваше централата на " БНП Париба ". Сградата на ул. " Цар Освободител " 2 е с разгъната застроена повърхност от 2836 кв.м, а земята под нея е 612 кв.м, от които застроени са 554 кв.м. 

Сградите на ББР и досегашната постройка на " БНП Париба " са монументи на културата - част от първия след Освобождението архитектурен отбор по европейски пример в София. Той е инвестиция на полк. Косаков, построена по периферията на земята му, заключена сред сегашните улици " Цар Освободител ", " Дякон Игнатий " и " Аксаков ", наоколо до Княжеския замък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР