Журналистката Мария Спирова, живееща в Оксфорд, е тествана с ваксината

...
Журналистката Мария Спирова, живееща в Оксфорд, е тествана с ваксината
Коментари Харесай

Наша журналистка тествана с ваксината за К-19

Журналистката Мария Спирова, живееща в Оксфорд, е тествана с имунизацията за ковид. 

В клинични изследвания във Англия, Бразилия и Република Южна Африка вземат участие 20 хиляди души. Сред тях е и Мария Спирова, написа " Марица ".

" Това, което ми се случи на мен, беше най-обичайният непряк резултат - към 2 дни поддържах 38 градуса температура, след което, като с нож се пресече това и се почувствах добре. Не съм преживявала други странични резултати. Очаквам през септември и втората доза ", описа Мария от Асоциация " Новите европейци "..

Участниците в тестванията не се познават между тях, а присъединяване става след сериозна здравна преценка. Данните от първата и втората фаза на тестванията са обнадеждаващи и демонстрират, че пациентите са основали " здрав " имунен отговор.

В момента екипите организират третата фаза от тестването, където се чака над 50 души индивида в най-различни местоположения по света да получат имунизацията, с цел да показват сигурността ѝ в огромен мащаб, както и опцията освен да предизвика реакция от имунната система, само че и да пази от ковид. 

България ще получи 2,3 млн. броя ваксини против COVID-19. Това стана ясно, откакто Европейската комисия подписа контракт за произвеждане на 300 милиона дози от препарата, който тества Университетът в Оксфорд.

Още тази година може да бъде подадено искане за узаконяване на имунизацията. Това излиза наяве от изявление пред Би Би Си на шефа на оксфордската група, работеща по основаване на имунизацията, Андрю Полард.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР