Журналистът от разследващия сайт Bellingcat Христо Грозев, попаднал в списъка

...
Журналистът от разследващия сайт Bellingcat Христо Грозев, попаднал в списъка
Коментари Харесай

Издирваният журналист Христо Грозев: В коментари обсъждат как да ме убият – с чук, отрова или разстрел 


Журналистът от проверяващия уебсайт Bellingcat Христо Грозев, попаднал в листата с търсените от съветските управляващи лица, не знае съответно за какво това е станало, само че счита, че повода е в работата му на проверяващ публицист.

“Нямам визия на какво съображение Кремъл ме е присъединил в своя “списък на търсените лица ”, заради което не мога да дава никакви мнения сега. В прочут смисъл обаче това няма значение. От години те ясно демонстрират, че се опасяват от нашата работа и не биха се спрели пред нищо, с цел да я спрат ” съобщи той в Twitter.


На уеб страницата на министерството се показва, че той е “издирван по член от Наказателния кодекс ”, като съгласно източник, против Грозев е формирано наказателно дело за “разпространяване на имитации за съветската войска ” – законодателство, признато откакто Москва изпрати войски в Украйна през февруари.


“Коментаторите под поста за това, че съм в листата на търсените лица, разискват какъв е най-хубавият метод да ме убият: дали с чук ( “както в този момент е съвременно ”), или с чадър с отрова, или просто да ме гръмнат. “Този български ром ”, който “вероятно е румънец ”, цитира българинът част от реакциите под известието, че е търсен.

“О, фашистката сган, която процъфтява в Русия ”, приключва Христо Грозев.


През юли съветската проверяваща работа ФСБ съобщи, че Грозев е взел участие в интервенция на украинското военно разузнаване за похищение на военни самолети от Русия. Службата твърди, че разкрила двама куриери, които са взели участие в прехвърлянето на пари от украинското разузнаване на съветски водач за похищение на аероплан. Журналистът отхвърля да е забъркан.

Москва жигосах Bellingcat като “нежелана ” организация, заявявайки, че тя съставлява опасност за сигурността на страната. Миналата година Bellingcat беше оповестена за “чуждестранен сътрудник ” в Русия.


Автобус падна в река в Испания. Има починали
Откакто Русия изпрати войски в Украйна през февруари, Bellingcat значително се концентрира върху потреблението на материали с отворен източник и обществени медии, с цел да документира хипотетични съветски военни закононарушения.

Новината за издирването на Грозев е подтикнала към дейности Божидар Божанов, политик от „ Да, България ”. Той е отправил питане какво ще предприеме министерството на външните работи.


Турски тираджии прекарват 90 мигранти през България. Арестувани са
„ Руската федерация (по-точно – кремълският режим) е оповестил Христо Грозев, български проверяващ публицист, за федерално търсене. Изпратих парламентарен въпрос на Министерство на външните работи дали ще извикат Митрофанова за пояснение за какво Русия търси български публицист ”, заяви той

bgvoice

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР