Журналистът Лили Маринкова се връща като директор на програма Хоризонт

...
Журналистът Лили Маринкова се връща като директор на програма Хоризонт
Коментари Харесай

ВКС връща Лили Маринкова на работа в БНР

Журналистът Лили Маринкова се връща като шеф на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио. Това взеха решение магистратите от Върховния касационен съд.

БНР би трябвало да й заплати обезщение от 15 500 лева . Решението е от 2 юли 2018 г и не предстои на обжалване, написа " 24 часа ".

Решението на Върховен касационен съд анулира въззивно решение от 30 март 2017 година, постановено от Софийския градски съд по въззивно гр.д. № 545/2017 година

 БНР пенсионира Лили Маринкова
БНР пенсионира Лили Маринкова

Предложението е на новия общоприет шеф Александър Велев

Магистратите на Върховен касационен съд постановиха анулация на заповед № 1788 от 06 юни 2016 година на генералния шеф на БНР, с която е прекъснато трудовото правно отношение с Лили Маринкова.

Съдът я възвръща на заеманата служба " шеф " на Програма " Хоризонт " . В същото решение се осъжда управлението на радиото да заплати на Лили Маринкова 15 505,15 лева (петнадесет хиляди петстотин и пет лева и петнадесет ст.), което е обезщетение по Кодекса на труда ведно със законната рента върху главницата и 600 (шестотин) лв. правосъдни разходи по делото.

 Върнете журналиста Лили Маринкова в ефир, приканват и политици
Върнете журналиста Лили Маринкова в ефир, приканват и политици

Лишен от глас е един знаков за българската политическа среда публицист

Върховен касационен съд осъжда БНР да заплати на Върховния касационен съд и 583,22 лева . (петстотин осемдесет и три лева и двадесет и две ст.) дължими държавни такси по делото.

Решението не предстои на обжалване .

Припомняме, Лили Маринкова бе освободена от поста от новия общоприет шеф на БНР Александър Велев през юни 2016 година

В коментар за произнасянето на Върховен касационен съд Маринкова съобщи: " Би било разочароващо да не спазя правосъдното решение ".

Генералният шеф на БНР Александър Велев съобщи: " Не мога да разясня решението на съда. Когато се срещна с претекстовете, тогава ще реша какво ще върша. Тя е освободена по член от Кодекса на труда, съгласно който генералният шеф има право да избере екипа си ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР