Журналистът и собственик на агенция БГНЕС Любчо Нешков е бил

...
Журналистът и собственик на агенция БГНЕС Любчо Нешков е бил
Коментари Харесай

Наш журналист задържан в Гърция

Журналистът и притежател на организация БГНЕС Любчо Нешков е бил арестуван на 4 май при пътуването си до мястото, където умира Гоце Делчев – несъществуващото към този момент село Баница, на към 20 км от гръцкия град Серес.

Той е бил съпроводен от духовник и 86-годишния публицист Иван Николов.

”По никакъв метод аз и двамата ми спътници не сме нарушавали нито закона, нито реда или каквото и да било ”, сподели Нешков пред бТВ.

Той описа, че тримата са отишли на мястото, на което е било селото, а през днешния ден е останала единствено камбанария и останки от олтара на църквата ”Св. Димитър “. Именно край нея през май 1903 година умира Гоце Делчев. Там е и заровен до 1917 година, когато останките му са пренесени в България, а след 1945 година са в църквата ”Св. Спас “ в Скопие.

”В момента, в който взехме решение да запалителен свещ, чухме по какъв начин тряскат порти и се приказва на всеослушание “, описа журналистът. Били двама мъже. Единият изрично е разбирал български, твърди Нешков.

”Поискаха ни персоналните документи, взеха ги и се стартира едно безумно... може би час и половина на това място да ни питат едни и същи въпроси – за какво сме тук, за какво на това място, какво е смисъла на тази черква... “, описа той.

След като взеха решение да ни отведат в полицейското ръководство, се обадих на консула ни в Солун. Той първо не можа да повярва, че в действителност се е случило. Минути, откакто бяхме в полицейското ръководство, бяхме изпратени от шефа на полицията до тротоара с положителни пожелания, изясни Нешков.

Всичко траяло два и половина часа.

" Това не е скимване на селския служител на реда или на тези двама, не е даже скимване на шефа на полицията в Серес. Това е централна инструкция, която важи изключително към 4 май, когато всичко се ревизира. И тази гръцка инструкция, възбраната е за давност – хората да не помнят какво е било там, кой е живял, кой е умрял даже, без значение, че е умрял в борба против поробителя “, счита Нешков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР