Журналистът Георги Тошев представи книгата и документалният филм за Стефан

...
Журналистът Георги Тошев представи книгата и документалният филм за Стефан
Коментари Харесай

„Романът на моя живот“ и филмът „Монолог“ за Стефан Данаилов бяха представени в Благоевград

Журналистът Георги Тошев показа книгата и документалният филм за Стефан Данилов в държавна такса „ Никола Вапцаров “ пред благоевградската аудитория. Продукцията е със заглавие „ Монолог “ и е режисиран от Георги Тошев, който е и съсценарист, дружно с Ема Константинова.

Филмът, отдаден на 75-годишнината на Данаилов, показва днешния ден на известния артист и напомня някои от най-известните му функции в киното, измежду които фрагменти от „ Понеделник заран “, „ Инспекторът и нощта “, „ Търновската кралица “ и доста други.

Включени са още фрагменти и фотографии от персоналния списък на Стефан Данаилов и от фонда на Българската национална филмотека /БНФ/. Сред тях са скъпи документални фрагменти, снимани през 60-те и 70-те години по време на фотосите на “На всеки километър”, “Иван Кондарев” и други филми, трансформирали се в класика.

„ Романът на моя живот “ е от първо лице и споделя занимателни случки от детските пакости и истории от снимачните площадки и незнайни до момента детайлности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов напомня срещите си с редица водачи от близкото минало и сегашното, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като ентусиазъм.
 dsc_0997  dsc_0991  dsc_0976  dsc_0975  dsc_0974  dsc_0968  dsc_0965
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР