Журналист на Ройтерс беше убит, а четирима други журналисти от

...
Журналист на Ройтерс беше убит, а четирима други журналисти от
Коментари Харесай

Ройтерс: Убит е наш журналист в Ливан

Журналист на Ройтерс беше погубен, а четирима други публицисти от разнообразни медии бяха ранени след израелски удар по Южен Ливан.

" Дълбоко сме натъжени да научим, че нашият видеооператор Иссам Абдалах е бил погубен. Исам беше част от екип на Ройтерс в Южен Ливан, който предаваше сигнал онлайн “, сподели представител на Ройтерс.

Обстрелът е станал по време на замяна на огън по границата с Израел, по време на която е имало спорадични артилерийски замени сред израелските сили от една страна и палестински бойци и членове на подкрепяната от Иран въоръжена формация " Хизбула " от друга, от началото на военните дейности, почнали предходната събота.

Други двама публицисти на Ройтес пък бяха ранени, добавя БНР. 

Репортерът на " Ал Джазира " Кармен Джоухадар и операторът Ели Бракхя също бяха ранени при израелска бомбардировка в Южен Ливан в петък.

По-рано през днешния ден беше обявено, че израелските отбранителни сили са обстрелвали Южен Ливан в отговор на по-ранната офанзива против израелската територия.

Най-малко 10 публицисти са починали, до момента в който са отразявали спора сред Израел и Газа, съгласно Комитета за отбрана на публицистите, организация с нестопанска цел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР