Журналист и активист, отнасящ се критично към Кремъл, беше ранен

...
Журналист и активист, отнасящ се критично към Кремъл, беше ранен
Коментари Харесай

Критик на Кремъл беше ранен тежко при нападение в Москва

Журналист и деятел, отнасящ се сериозно към Кремъл, беше ранен съществено при нахлуване в Москва, съобщи ДПА, като цитира радио " Ехото на Москва ".

22-годишният Егор Жуков беше признат в болница с разкъсвания по лицето и опасения за черепно-мозъчна контузия. Известният в Русия блогър е работил за " Ехото на Москва ", откогато страната му забрани да поддържа личен онлайн видеоканал.

Неговите материали привличаха огромен брой фенове. Той интервюира съветския отстъпник Алексей Навални, който сега се лекува в болница в Берлин от хипотетично отравяне.

Екипът на Жуков разгласява фотоси от контузиите му в обществените медии. Според тях той е бил удрян в главата, до момента в който лежал на земята.

Въпреки контузиите си деятелят " резервира успокоение и даже се майтапи със случилото се ", заяви в Телеграм неговият екип, представен от Франс прес.

Според основния редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов, Жуков е подал тъжба в полицията. Той твърди, че нощес е бил атакуван с изненада и пребит от двама непознати пред жилището си.

Московската полиция е почнала дело за побоя над Жуков и сега се открива самоличността на причинителите, заяви ТАСС.

Активистът е прочут с острите си рецензии против президента Путин и един път съобщи, че желае самият той да стане президент. Той получи известност посредством присъединяване си в митинги на опозицията, напомня ДПА.

Жуков получи тригодишна условна присъда и московски съд му наложи двегодишна възбрана да бъде админ на уеб сайтове, откакто беше приет за отговорен за отправяне на апели към екстремизъм. Първоначалното обвиняване беше в образуване на всеобщи вълнения. След присъдата той се причисли към екипа на " Ехото на Москва ".

Вчера екипът на Жуков заяви, че той е бил изключен от Висшето учебно заведение по стопанска система в Москва, единствено дни след приемането си за магистратура, отбелязва Агенция Франс Прес. Неговият екип дефинира това решение като " заповед от горната страна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР