Жулиета Димитрова, съпругата на обвинения в убийство д-р Иван Димитров,

...
Жулиета Димитрова, съпругата на обвинения в убийство д-р Иван Димитров,
Коментари Харесай

Съпругата на обвинения в убийството на Жоро Плъха доктор проговори за злокобната нощ и призна: 3 пъти сме обирани

Жулиета Димитрова, брачната половинка на обвинявания в ликвидиране доктор Иван Димитров, скандира с още стотици пловдивчани " Свобода за доктора! ". С този зов над 200 протестиращи се събраха през днешния ден пред постройката на Второ районно ръководство в Пловдив с искане доктор Димитров, упрекнат за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, да бъде пуснат на независимост, написа Trafficnews.bg.
Сред протестиращите имаше близки, другари, съседи и сътрудници на доктора, само че имаше и редица българи, които не познават лекаря, само че са съпричастни със ориста му. Жулиета описа, че тя и децата ѝ са спели по време на разбиването на дома им.


" Домът ни е запечатан, когато е станало сме спели, по тази причина не мога да разясня нищо ", смутена изясни брачната половинка на Димитров. Тя показа още, че това е трети грабеж на дома им, като първите два пъти закононарушенията не са разкрити.
Протестиращите докараха тонколона, уредниците приканиха за дейна гражданска позиция в поддръжка на доктора. Хората настояха за промени в Наказателния кодекс и акцентираха, че самозащитата в личния ти том не може да бъде третирана като закононарушение.
Митингът мина под звуците на патриотични български песни, а в края му беше инициирана подписка в поддръжка на Димитров. Хората оповестиха, че на следващия ден ще стачкуват още веднъж на същото място от 12 часа, като приканиха всички пловдивчани да се включат.


Предстои прокуратурата до часове да реши дали ще изиска от съда непрекъсната мярка " Задържане под стража " във връзка с медика. Към момента той е арестуван в ареста за 72 часа.
Протестът бе проведен непринудено във фейсбук мрежата през вчерашния ден , откакто стотици души показаха поддръжката си в отбрана на обвинявания лекар посредством гневни постове. Те показаха недоумението си по какъв начин е допустимо човек, защитил себе си, дома си и фамилията си, да бъде съден като палач наедно с всички останали нарушители.

Припомняме, че Джевизов е влезнал в къщата на лекаря дружно със собствен съизвършител. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, защото в прилежащите стаи спели брачната половинка и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крайници. Другият апаш побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна на открито от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съизвършител. Пистолетът е самоделка.
Приятелите му разказват доктор Димитров като прочувствен, само че доста учтив мъж. Тренирал постоянно и бил в доста добра физическа форма.
Крадецът, прочут с прозвището Плъха, е остарял познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на мястото на престъплението и го е прострелял, най-вероятно ще се окаже резонна. До натрупа на Джевизов е открит нож, който е негов, а по острието е открита кръв, която съответствува с тази на лекаря.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР