Жребият за тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия беше

...
Жребият за тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия беше
Коментари Харесай

Никога не гo отписвайте: Изумителен Мъри изхвърли Беретини в 5-сетов спектакъл на АО

Жребият за тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия беше изтеглен предишния четвъртък, като мнозина дефинираха сблъска сред Матео Беретини и Анди Мъри като мачът за откриващия кръг. Очакванията за триумф значително бяха ориентирани към италианеца, който впечатли с представянето си по време на United Cup, само че гладиатор от ранга на някогашния номер едно в никакъв случай не трябва да бъде отписван в борбите на най-голямата сцена в тениса и носителят на три " мейджър " трофея потвърди това изказване през днешния спортен ден, който беше белязан от извънредно високи температури и наложи изиграването на дуела при затворен покрив на Rod Laver Arena.

Сър Анди за следващ път в своята кариера остави сърцето си на корта в името на успеха, като с нивото си в хода на срещата самобитно върна лентата обратно към годините, с цел да ни направи очевидци на мача на шампионата, в който въпреки и италианецът да се завърна от пасив от 0:2 сета, то Мъри имаше последната дума и оцеля в борбата, траяла 4 часа и 49 минути, поздравявайки се с мечтаната победа - 6:3 6:3 4:6 6:7(7) 7:6(6). По този метод 5-кратният финалист от Аустрелиън Оупън си подсигурява място във втория стадий на надпреварата, където ще срещне един всред локалния любим Танаси Кокинакис и непредсказуемия Фабио Фонини.

Британецът имаше летящ старт на дуела, откакто безпроблемно причисли дебютното си подаване към своя актив, с цел да може в последвалия гейм на Беретини да впрегне всичките си старания в търсеното на ранен пробив задатък. Бившият номер едно още през цялото време зае извънредно отбранителна позиция на ретур със замисъла без значение от всичко да влиза най-малко в разиграване, като тези му дейности дадоха претенции резултат и поради сериозното количество грешки от ракетата на римлянина, то считаният за новобранец играч си отвори удобна преднина в резултата. Постепенно с течение на времето италианецът опита да се оправдава, като даже в прословутия седми гейм разполагаше с два брейкбола за наваксване на пасива си, само че до освен това не се стигна, откакто Мъри ни направи очевидци на изумителни осъществявания от бекхенд страната си и изцяло закономерно записа откриващия сет против името си.

Втората част започва по подобен метод с първата, което беше подбудено от нов спад в сервирането на миналогодишния полуфиналист от шампионата и под знака на безбройните му неточности съобщи подаването си в сметката на ветерана. Впоследствие пристрастеностите утихнаха, като фокусът падна върху сервиращите, които преобладаваха окончателно, преди сър Анди с следващата си серия на посрещане да осъществя втори пробив, с който дублира преднината си в общия резултат на срещата.

В паузата сред обособените сетове двамата някогашни представители на топ 10 се възползваха от опцията да се приберат до съблекалнята за ободрение, като след връщането им на корта то силите бяха изцяло изравнени и през цялото време наблюдавахме брейкболи пред всяка от двете страни на мрежата. Беретини, който непроменяемо се пропукваше в основните обстановки до този миг в срещата, съумя да оцелее на личен сервис и незабавно употребява импулса в дейностите си, с цел да се поздрави с първия си пробив за мача. Оттам насетне пътят за италианеца в частта беше еднопосочен и той загуби едвам три точки в своите геймове, преди да понижи изоставането си в конфликта.

В прорез с видяното досега в конфликта, четвъртата част се разви изцяло неотклонно под господството на началния удар, като не станахме очевидци на нито една точка за пробив и разумно тайбрек трябваше да дефинира крайния излаз от нея. В него проследихме скоростна замяна на минипробиви до промяната на полета, която стана при подравнен резултат, до момента в който в минутите след нея римлянинът направи сериозна крачка в вярната посока и завоюва маратонско разиграване, с цел да поведе с 5:4 пункта, имайки идващите два сервиса. Точно в този миг Мъри за следващ път потвърди неоспоримата си класа, реализирайки прословут минаващ удар. Последва ново тъждество, при което Беретини опита пасингшот, на който британецът отреагира с плонж, само че отиграването му излезе в навън и международният номер 14 при третата си опция да изравни статуквото на обособените сетове не сгреши, изпращайки дуела в заключителната му фаза.

Решителната пета част се трансформира в съвсем еднакво копие на четвъртата, като завладяващите мигове главно се базираха на изумителните осъществявания на двамата гладиатори, само че до освен това по този начин и не се стигаше. С настъпването на десетия гейм станахме очевидци на вдървеност в отиграванията на 5-кратния финалист в шампионата, което донесе мачбол пред италианеца, само че невъобразим пропуск наоколо до мрежата на опразнен корт означаваше, че борбата продължава, а някогашният номер едно е към момента " жив " в мача и след нови лесни минути за сервиращите, то конфликтът влезе в супертайбрек до 10 точки.

В моментите до първата промяна на полетата Беретини ни предложи вероятно най-слабите си минути в хода на срещата, откакто сбърка поредност от рутинни удари и 3-кратният първенец от Шлема поведе с 5:1 пункта. Оттам насетне окриленият от публиката Мъри не можеше да бъде спрян на лично подаване и постави точка на разногласието в неоспоримия мач на шампионата до момента.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР