Жребият за 24-ото европейско първенство по шахмат за жени беше

...
Жребият за 24-ото европейско първенство по шахмат за жени беше
Коментари Харесай

Шахматистките ни стартират на Европейското

Жребият за 24-ото европейско състезание по шахмат за дами беше изтеглен преди минути в Родос, Гърция. Първият кръг е през днешния ден от 15 часа наше време.

България е с шест представителки в шампионата, който ще протече в 10 кръга. Четири от тях завоюваха златните медали предходната година на отборното състезание в Будва. Това са Антоанета Стефанова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева.

Европейската шампионка от 2002 година Антоанета Стефанова ще играе с черните фигури против представителката на Азербайджан Аян Алахвердиева.

Виктория Радева е с белите против германката Дора Пеглау. Пловдивчанката е преживаля голям стрес поради проблеми при кацането в Родос през вчерашния ден, само че за благополучие всичко е приключило наред.

Останалите ни шахматистки ще играят с черните фигури на старта в Родос. Гергана Пейчева ще срещне грузинката Мариами Яниашвили.

Деветата от предишното европейско състезание Надя Тончева сяда зад дъската за дуел с представителката на домакините Магдалини Михаилиду.

Белослава Кръстева играе против испанката Есмералда Руис, а Петя Караиванова среща Адела Великич от Сърбия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР