JPMorgan пренебрегва нимфите на Епщайн, твърдят Вирджинските острови

...
Вирджинските острови на Съединените щати отправиха нови обвинения срещу JPMorgan
Коментари Харесай

Вирджинските острови на Съединените щати отправиха нови обвинения срещу JPMorgan Chase за връзките на банката с бившия клиент Джефри Епщайн, включително за това, че ръководството е обсъждало как опозореният финансист се е обграждал с "нимфи".

JPMorgan възрази, че Американските Вирджински острови също са виновни за това, че са позволили сексуалните посегателства на Епщайн над млади жени и тийнейджърки, като заяви, че територията е използвала правомощията си, за да даде възможност за извършване на престъпленията му.

Банката обвини територията, че е улеснила издаването на визи, които са позволили на Епщайн да доведе жертвите си, и че е "гледала встрани", когато Епщайн е пристигал на местните летища, придружен от млади жени и момичета.

И двете групи обвинения бяха отправени в две жалби в понеделник вечерта във федералния съд в Манхатън.

Американските Вирджински острови съдят JPMorgan за поне 190 млн. долара, като твърдят, че банката е пренебрегнала червените сигнали за Епщайн, тъй като той е бил богат и доходоносен клиент от 1998 г. до 2013 г.

Преди насрочения за 23 октомври съдебен процес американските Вирджински острови искат съдията да обяви, че JPMorgan е участвала в сексуалния трафик на Епщайн и е възпрепятствала правоприлагащите органи.

Представените документи включват много нови подробности за предполагаемото поведение на базираната в Ню Йорк банка, включително плащания в размер на над 25 млн. долара на сътрудничката на Епщайн - Гислейн Максуел, както и стотици хиляди долари, изплатени на жертвите на Епщайн.

Те цитират и имейл от септември 2012 г., изпратен от високопоставен служител на JPMorgan до Мери Ердоуз, понастоящем ръководител на управлението на активи и богатство на банката, в който се сравнява къщата на друг клиент с тази на Епщайн.

"Напомняше ми за къщата на JE, само че беше по-вкусна и с по-малко нимфетки", пише служителят. "Повече приличаше на музея Фрик. Изкуството беше приказно."

"Уау", отвърна Ердоес.

JPMorgan пък иска съдията да обяви, че американските Вирджински острови не трябва да могат да търсят парично обезщетение и че твърдението на територията, че банката е възпрепятствала правоприлагането, трябва да бъде отхвърлено.

Банката вече обвини американските Вирджински острови, че са имали уютни отношения с Епщайн, където висши служители са му предоставяли данъчни облекчения и са отменяли изискванията за наблюдение на сексуални престъпници в замяна на пари и подаръци.

Епщайн е притежавал два частни острова в рамките на територията и се твърди, че е купил втория, за да попречи на хората да шпионират сексуалните му злоупотреби на първия.

Американските Вирджински острови вече са получили над 105 млн. долара от имуществото на Епщайн и са постигнали споразумение с милиардера Леон Блек, бивш приятел на Епщайн.

Междувременно миналия месец Джей Пи Морган се съгласи да плати 290 млн. долара за уреждане на отделен съдебен иск от десетки обвинители на Епщайн.

Епщайн почина от самоубийство през август 2019 г. в манхатънски затвор, докато чакаше съдебен процес за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

>Източник: БГНЕС Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР