Жизненоважна апаратура на стойност близо 40 хиляди получи от анонимни

...
Жизненоважна апаратура на стойност близо 40 хиляди получи от анонимни
Коментари Харесай

Жизненоважна апаратура получи родилното отделение в Петрич

Жизненоважна инсталация на стойност близо 40 хиляди получи от анонимни донори родилното поделение в Петрич. Дарението е от особена значимост, тъй като включва транспортен кувьоз, който ще оказва помощ на бебета в риск да бъдат превозени до профилирани лечебни заведения в страната.

Петрич

В родилното поделение в Петрич към този момент наблюдават тоновете и придвижванията на бебетата, с помощта на дарения фетален екран. Новата инсталация ще оказва помощ да се наблюдават индикаторите на близнаци, което досега в отделението било съвсем невероятно.

Ст. акушерка Василка Гочева: Една от най-големите секрети в живота е, единственото, което си заслужава да се прави, е да се прави положително на другите. Дариха ни с такава скъпо струваща инсталация, която е жизненоважна за нас. Всичко беше морално остаряло, допотопно, с което мъчно се работеше, работихме, само че доста мъчно, в този момент е просто ария.
Средствата, с които е купена апаратурата са стигнали до болничното заведение с помощта на локално съдружие.
Митко Станоев, ръководител на “Сдружение Защото можем ” -Петрич: Хора от общината без значение, живущи в общината в страната или в чужбина, започнаха да се свързват с нас с концепцията да оказват помощ и да се включват в такива акции чрез нас.
Едно от три раждания в отделението е по действен път. И по тази причина новата светодиодна лампа в операционната зала е извънредно потребна.
Ст. акушерка Василка Гочева: Просто ефирна за работа, което ни доставя огромен комфорт тук в операционната зала, прелестно се работи, за разлика от тази остарялата, допотопната и морално остаряла, с нея беше невероятно.

Марина Лазарова, родилка: Изключително удовлетворена съм от цялостната работа, която се свърши. От отношението на гинеколозите, от професионализма, с който си свършиха работата, допускам, че всичките тези придобивки са в тяхна изгода и помощ, с цел да могат да правят качествено работа си. По-сигурна се усещам, по-спокойна.
Лекарите в Родилното поделение в болничното заведение в Петрич се нуждаят и от нова реанимационна маса, тъй като тази, която употребяват, е на повече от 30 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР