Жизел Бюндхен успява да превърне всяка своя цел в реалност.

...
Жизел Бюндхен успява да превърне всяка своя цел в реалност.
Коментари Харесай

Жизел Бюндхен: Искам да съм пример за децата си - slava.bg

Жизел Бюндхен съумява да трансформира всяка своя цел в действителност. От покоряването на върховете в модата и козметичния бизнес, през развъждането на три деца, до заемането с благотворителни действия и грижа за околната среда.

Моделката ще навърши 40 години през юли, а от 11 години служи като дипломат на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда. Тя застава на корицата на списание „ Marie Claire “ и приказва искрено за това по какъв начин човечеството може да живее по-отговорно и с грижа за природата.

Всичко се трансформира за Бюндхен през 2004 година, когато посещава района Xingu в Амазония, който е съвсем погубен. „ Именно там за първи път видях пагубните последици от замърсяването и изсичането на горите “, споделя тя пред списанието. Тогава звездата взема решение да стартира свои начинания, с които да помогне на планетата.

Няколко години по-късно основава плана „ Чиста вода “ дружно с татко си в родния ѝ град Хоризонтина в Бразилия. През идващите 5 години те засаждат повече от 40 хиляди дървета и се грижат за тях, до момента в който пораснат. По този метод зоната към тях се запасява с повече вода и се усъвършенства животинския свят в нея.

„ Смятам, че е наше обвързване да се грижим за планетата и нейните запаси “, споделя Бюндхен пред „ Marie Claire “.
Звездата прибавя, че е решила да избавя света поради децата си. „ Като майка, желая моите деца да видят планетата красива и здрава. Такава, каквато аз я знам “. Тя се пробва да научи децата си, че всяко деяние има отражение върху света. Вкъщи ги кара да рециклират, да понижат използването на пластмаса и да се насочат към неща, които могат да се употребяват неведнъж.

„ Когато вървим до магазина, постоянно си носим торби от у дома и пазарим от локални фермери. Също по този начин използваме и стъклени бутилки за вода “. Признава, че желае да бъде образец за децата си и да ги научи, че планетата е нашият дом и би трябвало да я пазим.

Жизел споделя пред списанието, че двамата ѝ синове Бенджамин и Джон, както и щерка ѝ Виван се пробват да накарат и приятелите си да помислят за околната среда. „ През последните няколко години Бен не желае дарове за рождения си ден, а кара гостите си да подаряват на природозащитни дела “.

Скоро Бюндхен ще навърши 40 години, само че към момента наподобява зашеметяващо. Тя се подлага на прецизен хранителен режим, който включва сезонна органична храна, която е закупена от локални земеделци. Тя и фамилията ѝ залагат повече на зеленчуците, защото производството на месо вреди съществено на планетата.

Омъжена е за футболиста Том Брейди, с който се пробват да научат децата си да стоят по-далеч от телефоните. Те ги предизвикват да играят измежду природата и да се социализират с други деца, а не да прекарват цялото си време пред екраните.

Споделя, че сутрините ѝ стартират с няколко дълбоки вдишвания, разпъване и медитация. Добавя, че това ѝ оказва помощ да прочисти мозъка си и да се усеща по-енергична денем. За да защищити мозъка си от неприятни мисли, Бюндхен постоянно медитира или тренира йога. Обича да прави разнообразни действия, които са измежду природата – конна езда, колоездене или каране на ски.

Ароматерапията пък е едно от обичаните ѝ неща. Жизел признава, че ароматът на лавандула ѝ оказва помощ да заспи, а ментата е превъзходен лек за главоболие.

Изтоник: tialoto
Снимки: Marie Claire
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР