Живущи в столичния квартал Дървеница“ очакват денонощен звук от прахосмукачка

...
Живущи в столичния квартал Дървеница“ очакват денонощен звук от прахосмукачка
Коментари Харесай

Живущи в столичния квартал „Дървеница“ са против изграждане на автомивка под терасите им


Живущи в столичния квартал „ Дървеница “ чакат денонощен тон от прахосмукачка и миене на поради строяща се наоколо автомивка. Притеснението - съгласно хората от квартала оборудването е „ преместваем обект “ и те не желаят то да бъде построено изцяло.

„ Притеснява ме това, че обектът е регистриран като преместваем по член 56-57 по Закон за устройство на територията. Така се заобикаля публично разискване и екологичните оценки. Като цяло се пробват да потулят градежа на тази “, изяснява живеещият в постройката до бъдещата автомивка Павел Гюрушев, който подава сигнала до bTV.

Проблемът съгласно него е, че има шест кафези и две прахосмукачки, които след среща с вложителя се оказват две, а отговора на общината за това е, че това е оптимизация и улеснение. Това обаче е безусловно под терасите на хората – с високи равнища на звук и нечистотия. Притесненията идват и от там, че проектите на вложителя са това да бъде денонощна автомивка.

Живущите в постройката към този момент са събрали подписи и са подали тъжби към ДНСК, РДНСК, НАК и Столична община. „ Използваме професионална компания за домоуправител, откъдето ни предоставиха нужните документи. Над 60% от хората са се подписали – те са извънредно и обезпокоени “, прецизира Павел Гюрушев.

„ Преместваемите обекти според Закон за устройство на територията се съгласуват с районната администрация въз основата на скица за слагане. За цитирания обект има издадена такава скица. Има утвърден план, който е съгласуват с организацията на придвижването и КАТ. Има и от Дирекция „ Анализ на трафика “. Има и съответните съгласователни писма “, изясни и проектант Деян Димов, основен проектант към регион „ Студентски град “.

Той е безапелационен, че всички документи дават отговор на нормативните условия. Имотът е частен и възложителят има цялостното право да се възползва то него.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР