Живущи разказват за стреса, който са преживели при трясъка на

...
Живущи разказват за стреса, който са преживели при трясъка на
Коментари Харесай

Бургазлии бият тревога! Гордостта на соца - блокът Краставицата се руши

Живущи описват за напрежението, който са претърпели при трясъка на падналата мазилка в ранните часове на петъшния ден

Емблематична постройка от 70-те години на предишния век - жилищният блок 77 в жк. „ Лазур “, прочут в Бургас като " Краставицата ", стартира да се разрушава. За това алармира четец на Флагман.бг.

Той изпрати фрагменти до медията ни на части от външната фасада, от източната страна на именитата постройка, които са паднали в ранните часове на петък – 8 септември т.г.

„ На 7-ми против 8-ми септември през нощта падна огромна част от мазилката на вход 3 от източната страна, в блок 77 /Краставицата/ в жк Лазур. Обитателите сме на жилища на първия и втори я етаж и безусловно подскочихме от леглата, изплашени от страшния тропот на паднала мазилка “, написа в сигнала си бургазлията.

Цяло знамение е, че строителните части не са рухнали сега, когато на открито има хора. В региона живеят много и минават хора, голяма част, от които са майки с деца и детски колички. Нашият четец зове да бъдат подхванати незабавни ограничения от способените органи, преди да се стигне до някой случай, защото положението на „ Краставицата “ е плачевно.

Отбелязваме, че постройката е една от емблемите на соцблоковете и строителството по нея продължава повече от 10 години през миналия век. Краставицата е гордостта на тогавашния или по-точно ЖСК " Нефтохимик ". Блокът стартира да се заселва през 1971-1973 година, по-късно стартира и полагането на тротоарната настилка пред блока Преди малко повече от половин век паветата и асфалта свършваха тъкмо до началото на „ Лазур ”. Днес блокът е много амортизиран и руйните от него занапред предстоят.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР