Животновъдни организации се обявяват срещу политиката на правителството в сектора.

...
Животновъдни организации се обявяват срещу политиката на правителството в сектора.
Коментари Харесай

Животновъдите искат оставката на земеделския министър

Животновъдни организации се афишират против политиката на държавното управление в бранша. Според тях целеустремено се унищожава българското млечно отглеждане на животни, предава БНР.

На специфична конференция през днешния ден фермерите ще изяснят проблемите си, ще разгласят съответни оферти на сектора за излизане от рецесията и ще изискат оставката на министъра на земеделието, сподели за „ Хоризонт “ ръководителят на „ Обединени български животновъди “ Бойко Синапов.

„ Отчайващото състояние в бранша, обвързаната поддръжка се получи една ставка, която е унизителна към бранш „ Животновъдство “. 2009 година по тази мярка дотацията, която получаваха фермерите, беше към 190 лева Сега сега се получава 80 лв.. Акцентираме в говедовъдството особено, там огромните ферми бяха ощетени с помощта „ Украйна “.

Другото доста значимо нещо е, че новият стратегически проект е подобен, какъвто си беше сгоден за нашите служители, нашите ръководещи. Не се съобразиха с нашите претенции – по този метод изрично нещата не могат да продължат. Да, настояването на нашия директорски съвет е оставка на министъра Вътев и целия негов кабинет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР