Животните са обитавали манастира Света Богородица край село АйдемирАрестуваха 59-годишен

...
Животните са обитавали манастира Света Богородица край село АйдемирАрестуваха 59-годишен
Коментари Харесай

Разследват духовник от манастир край Силистра за убитите кучета

Животните са обитавали манастира " Света Богородица " край село Айдемир

Арестуваха 59-годишен мъж, умъртвил по нечовечен метод куче и осем новородени. Домашните любимци са обитавали манастира " Света Богородица " край силистренското село Айдемир, предава.

В неделя мъжът е видян да влачи по улиците на село Айдемир куче завързано с въже за електрически скутер. Жестокостта е снимана и пусната в обществените мрежи. По наша информация животното е обитавало манастира „ Света Богородица " наоколо до селото.

Там не открихме никого за коментар. Венко Иванов, който е скитник и живее в храма дава кучето на мъжа, без да подозира какво ще се случи по-късно.

„ Вчера пристигна към 11-11:30 ч., постави кученцата в торбата, постави и сезал, и я завлякъл с мотора. Две-три кокошки нападнало и изяло, само че това става през лятото “, описа той.

Часове по-късно природозащитници откриват причинителя.

„ Видяхме индивида, който го е направил. Тогава успяхме да разговаряхме с него. Той ни излъга, че кучето е живо и е преместено в близкото село Айдемир “, изясни Даниела Найденова. Кучето и дребните са открити мъртви под мост в селото.

„ Майката беше убита, бебетата бяха удавени. Поне по този начин допускаме. Причината е, че кучето - майката е изяла едно яйце от кокошките на манастира. Да се надяваме, че ще има някаква правдивост, този път в действителност “, добави природозащитничката.

„ Образувано е досъдебно произвеждане, което се следи от Районна прокуратура – Силистра. Разследва се съпричастността на още едно лице към съответния случай, с досегашните данни, с които разполагаме, може би в качеството на подстрекател или помощник, това ще се откри в хода на следствието “, изясни представителят на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев.

Заради случая доростолският митрополит Яков привиква епархийски съвет, на който ще бъде изслушан монаха от манастира " Света Богородица " отец Терапонтий.

„ Никога не съм толерирал и няма да търпя жестокостта към животни и към индивида естествено. Винаги съм проповядвал и закона за любовта, който е проповядвал самичък Господ и светите апостоли. Всяко едно такова посягане постоянно го съдя и то от чисто сърце. Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво мнение “, съобщи доростолският митрополит Яков.

Обвиненият в убийството на животните е в ареста. Ако бъде приет за отговорен, го чакат до три години и санкция от пет хиляди лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР