Животински видове, които имат сходна анатомия на мозъка, са били

...
Животински видове, които имат сходна анатомия на мозъка, са били
Коментари Харесай

Учените реорганизираха мозък на животно да функционира като мозък на друго животно

Животински типове, които имат сходна анатомия на мозъка, са били следени да употребяват разнообразни невронни вериги с цел да изпълнят идентични държания.  Това изобретение хвърля предизвикателство на признатата догадка за връзката сред държание и неврология. Екипът от учените, открили този факт, още не е схванал за какво съществува сходно припокриване, само че откритието ни насочва към въпроса по какъв начин значимите държания могат да бъдат непокътнати при еволюцията на животните. При два типа гастроподи (вид молюски), които макар че имат идентична мозъчна конструкция, всеки от тях употребява друга класификация от пътища сред невроните си с цел да реализира еднакъв жанр на плуване.

Така значимият въпрос за биолозите е по какъв начин е било допустимо да се “пресвърже ” мозъка на единия тип по този начин, че да съвпадне с модела на невронните връзки на другия тип и да продължим да следим същото държание. Учените са успяли да осъществат реаранжирането на мозъка като са употребявали дестилат от кураре за блокиране на някои вериги и по-късно електронни вградени стимулатори, които да основат нови вериги на нужните места.

“Нашето проучване демонстрира, че свързаността на нервните вериги на два разнообразни типа може да се разграничава доста, макар идентичните неврони и държания, ” разяснява доктор Кац. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР